Club Atlético Lanús

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lanús
Koko nimi Club Atlético Lanús
Perustettu 1915
Kenttä Estadio Ciudad de Lanús - Néstor Díaz Pérez, Lanús
– kapasiteetti 47 027
Sarja Argentiinan 1. divisioona
Puheenjohtaja Nicolás Russo
Päävalmentaja Jorge Almirón
}}
Kotipeliasu
}}
Vieraspeliasu

Club Atlético Lanús on urheiluseura Lanúsin kaupungista, Buenos Airesin maakunnasta, Argentiinasta. Seuran päälaji on jalkapallo, jossa se pelaa Argentiinan pääsarjassa. Myös seuran koripallojoukkue pelaa maan korkeimmalla sarjatasolla.

Club Atlético Lanús perustettiin vuonna 1915. Se oli heti alusta saakka mukana, kun Argentiinan 1. divisioonasta tuli ammattilaissarja vuonna 1931, mutta vuosikymmenten ajan joukkueen menestys vaihteli ja se vuoron perään putosi ja nousi pääsarjan ja kakkosdivisioonan välillä. Ensimmäisen ylimmän sarjatason mestaruutensa koko historiansa aikana seura voitti vuonna 2007 apertura-sarjasta.

Kotiottelunsa Lanús pelaa vuonna 1929 rakennetulla La Fortaleza -stadionilla. Lanúsin paikallisvastustaja on naapurikaupungin Banfield. Seurojen välisistä kohtaamisista käytetään nimitystä "etelän klassikko" (clásico del sur).

Saavutuksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edustusjoukkue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelaajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Entisiä pelaajia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suluissa vuodet edustusjoukkueessa.

Muut lajit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jalkapallon lisäksi Lanúsin toimintaan kuuluvat seuraavat lajit: aikido, judo, koripallo, käsipallo, lentopallo, maahockey, taekwondo, telinevoimistelu, tennis, uinti ja yleisurheilu.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]