Claus Theo Gärtner

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Claus Theo Gärtner
Syntymäaika 19. huhtikuuta 1943 (ikä 75)
Syntymäpaikka Berliini, Saksa
Merkittävät roolit Kahden keikka - Josef Matula
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Palkinnot

Hessischer Fernsehpreis (2004)

Claus Theo Gärtner (s. 19. huhtikuuta 1943 Berliini, Saksa) on saksalainen näyttelijä, joka tunnetaan erityisesti television rikossarjan Kahden keikka (Ein Fall für zwei) päähenkilön Josef Matulan esittäjänä. Sarjan viimeinen jakso esitettiin Saksassa 29. maaliskuuta 2013 ja Suomessa 18. tammikuuta 2015. Sarjan tekeminen päättyi, kun Gärtner jäi eläkkeelle. Hän näytteli sarjassa vuosina 1981–2013 yhteensä 300 jaksossa. [1]

Elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nuoruusvuotensa Gärtner vietti Itävallassa, Yhdysvalloissa ja Kaakkois-Aasiassa. Hän on opiskellut musiikkia Braunschweigissa ja Hannoverissa. Teatterissa hän debytoi ollessaan Göttingenissä. Nuoruudessaan Gärtner oli aktiivisesti mukana Saksan sosialistisen opiskelijaliiton toiminnassa. Gärtner meni naimisiin itseään 36 vuotta nuoremman elokuva-alan opiskelija Sarah Würglerin kanssa 26. syyskuuta 2008. He ehtivät seurustella ennen avioliittoa kuusi vuotta. Avioliitto on Gärtnerin kolmas.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Parhaiten Gärtner tunnetaan Kahden keikka -televisiosarjan kovaotteisena yksityisetsivänä Josef Matulana. Vuodesta 1981 hän on esiintynyt sarjassa 300 jaksossa[1]. Gärtner on voittanut roolistaan Hessischer Fernsehpreis -palkinnon vuonna 2004. Hän on myös itse ollut ohjaajana viidessä sarjan jaksoista. Gärtner tunnetaan myös innokkaana automiehenä, ja hän toteuttaa itse sarjassa autoilla tehtävät stuntkohtaukset.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Marcus Zieman:Josef Matulalle käy huonosti 32 vuoden jälkeen, Yle.fi uutiset 26.3.2013, viitattu 26.3.2013

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.