Christmas Evil

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Christmas Evil
You Better Watch Out
Ohjaaja Lewis Jackson
Käsikirjoittaja Lewis Jackson
Tuottaja Burt Kleiner
Pete Kameron
Säveltäjä Joel Harris
Julia Heyward
Don Christensen
Kuvaaja Ricardo Aronovich
Leikkaaja Linda Leeds
Corky O'Hara
Pääosat Dianne Hull
Jeffrey DeMunn
Brandon Maggart
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Edward R. Pressman Film
Ensi-ilta Yhdysvaltain lippu marraskuu 1980
Kesto 100 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
Allmovie

Christmas Evil (tunnetaan myös nimillä You Better Watch Out ja Terror in Toyland) on yhdysvaltalainen vuonna 1980 valmistunut jouluaiheinen Lewis Jacksonin ohjaama kauhuelokuva.

Elokuva sai ensi-iltansa Yhdysvalloissa marraskuussa 1980. Suomessa Finnkino julkaisi elokuvan DVD:nä marraskuussa 2008.[1]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Jouluaattona vuonna 1947 Stadlingin perheen lapset näkevät, kun heidän isänsä joulupukiksi pukeutuneena tulee savupiipusta, ja tuo joululahjat. Myöhemmin perheen lapsi Harry todistaa, kun joulupukiksi pukeutunut isä harrastaa seksiä äidin kanssa. Harry juoksee ullakolle, jossa viiltää itseään käteen lattialle rikotun lasipallon sirpaleella.

30 vuotta myöhemmin Harry toimii Jolly Dreams-nimisen lelutehtaan johtajana. Harry kokee olevansa ainoa oikea joulupukki, ja on sisustanut kotinsa lukuisilla jouluaiheisilla tavaroilla. Hän tarkkailee kiikarilla naapuriston lapsia, ja tekee heistä muistiinpanoja kirjaan.

Harry tajuaa, että ihmiset pitävät häntä vain pilkkanaan, ja käyttävät jatkuvasti hyväkseen. Jouluaattopäivänä Harryn nuorempi veli Phil pyytää häntä kiitospäiväaterialle, josta Harry kieltäytyy.

Yrityksen pikkujoulujuhlien jälkeen Harry päättää varastaa tehtaan valmistamia leluja. Jouluaattoillan saapuessa Harry pukeutuu joulupukiksi, ja lähtee jakamaan lahjoja. Hän lahjoittaa suuren määrän leluja lastensairaalalle. Hän saapuu läheiselle kirkolle, jossa seurakuntalaiset alkavat irvailla Harrylle. Harry kostaa irvailijoille väkivaltaisesti puhkaisemalla silmän, ja hakkaamalla kirveellä päähän. Samana iltana hän päättää murhata myös kaksi häntä pilkannutta työtoveria.

Jouluaamuna Harryn veli epäilee, että kaikki ei ole kohdallaan. Ihmisjoukko yrittää ottaa kiinni karkuun pyrkivää Harryä, joka päätyy lopulta veljensä asunnolle. Hän tunnustaa olevansa murhien takana. Phil raivostuu ja tukehduttaa Harryn. Phil kantaa Harryn auton etupenkille, jolloin Harry herää, ja lähtee ajamaan pois. Ihmisjoukko edelleen seuraa häntä edeten sillalle, jolloin auto nousee ylös lentäen kuuhun.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Christmas Evil Finnkino. Viitattu 20.12.2012.
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.