Christian Chukwu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Christian Chukwu Okoro (s. 4. tammikuuta 1951) on nigerialainen entinen jalkapalloilija ja nykyinen valmentaja. Pelaajaurallaan hän toimi kapteenina muun muassa Nigerian jalkapallomaajoukkueessa.

Pelaajaura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelaajaurallaan Chukwu toimi kapteenina 1970-luvun lopussa Enugu Rangersin joukkueessa ja Nigerian maajoukkueessa. Hän oli kapteenina myös Nigerian voittaessa sen historian ensimmäisen Afrikan-mestaruuden vuonna 1980, kun se voitti loppuottelussa Algerian 3–0.

Valmennusura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chukwu aloitti valmennusuransa Libanonissa 1990-luvun puolivälissä, ennen kuin hän virallisesti alkoi valmentaa Keniaa vuonna 1998. Myöhemmin, vuosina 2003–2005 hän valmensi Nigerian maajoukkuetta. Vuonna 2004 hän onnistui johtamaan joukkueensa Afrikan-mestaruusturnauksessa pronssille. Jalkapallon MM-kisojen karsinnoissa Chukwua syytettiin huonosta valmentamisesta, ja vain kaksi ottelua ennen karsintojen päättymistä hänet erotettiin. Kaksi ottelua lopullista lohkovoittajaa Angolaa vastaan Nigerian oli kuitenkin pelattava, ja se hävisi molemmat. Tämä johti siihen, että Nigeria ei selviytynyt kisoihin.

Nigerian valioliigassa kaudella 2008–2009 Chukwu valmensi joukkueensa Enugu Rangersin kuudennelle sijalle. Hänet kuitenkin erotettiin kauden lopussa, koska hän ei täyttänyt joukkueen tavoitetta.