Chernabog

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Chernabog on Disneyn vuoden 1940 Fantasia-elokuvassa esiintyvä musta isokokoinen demoni, jolla on mustat siivet. Chernabogin nimi tulee slaavilaisessa mytologiassa esiintyvästä Tšernobogista. Chernabog muistuttaa ulkonäöltään itse Saatanaa.

Chernabog esiintyy elokuvan tarinassa Night on Bald Mountain, jossa hän herää vuorenhuipulta vapun yönä ja voimillaan herättää useita haamuja, hirviöitä ja demoneita henkiin ja on saavuttamaisillaan täyden voittonsa tuliolentojen pyöriessä hänen ympärillään, mutta nousevan auringon valo ja kellojen kumina pakottavat Chernabogin peittämään itsensä siivillään ja palaamaan takaisin vuorenhuipuksi, jolloin hänen luomansa olennot katoavat.

Chernabog esiintyy myös Olipa kerran -sarjan neljännellä kaudella, jossa hänet vapautetaan Storybrookeen, mutta hänet kukistettiin houkuttelemalla hänet kaupungin ulkopuolelle. Chernabog on esiintynyt myös Mikin klubi -sarjassa sekä vuoden 2013 Mikki Hiiri -sarjan jaksoissa ”Touchdown and Out” ja ”The Scariest Story Ever”. Chernabog tulee esiintymään tulevassa Night on Bald Mountain -elokuvassa.