Charles Knowles

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Charles Knowles
Sir Charles Knowles bt.jpg
Henkilötiedot
Syntynyt n. 1704
Kuollut 9. joulukuuta 1777
Lontoo
Kansallisuus Iso-Britannia
Sotilashenkilö
Palveluvuodet 1718 – 1779
Taistelut ja sodat Sota Jenkinsin korvasta
Sotilasarvo Amiraali

Sir Charles Knowles, 1. paronetti (n.1704 – 1777) oli kuninkaallisen laivaston meriupseeri. Hänen korkein sotilasarvonsa oli amiraali.

Knowles syntyi luultavasti 1704, vaikka aikaisimmat arviot hänen syntymävuodestaan sijoittuvat vuoteen 1694. Hänet julistettiin Banburyn 4. jaarlin Charles Knollysin aviottomaksi pojaksi ja hänen velipuolensa Lord Wallingford huolehti hänen koulutuksestaan. Knowles liittyi laivastoon maaliskuussa 1718 Wallingfordin suosituksesta. Hän palveli neliliiton sodassa, sodassa Jenkinsin korvasta, Itävallan perimyssodassa ja seitsenvuotisessa sodassa sekä lyhyesti Venäjän keisarillisessa laivastossa Venäjän-Turkin sodassa 1768–1774.

Hän nousi amiraaliksi pitkän ja vaiheikkaan uran aikana menestyen ja kokien myös vastoinkäymisiä. Hänen koulutuksensa oli korkea ja hän oli erityisen taitava linnakkeiden rakentamisessa sekä niiden tuhoamisessa. Hän toimi pääosin Länsi-Intiassa, jossa hän komensi laivoja ja laivasto-osastoja sotatoimissa ranskalaisia ja espanjalaisia aluksia ja siirtokuntia vastaan. Laivastouransa lisäksi Knowles löysi aikaa myös opinnoilleen ja käänsi ulkomaisia tutkimuksia englanniksi sekä keksi omia keksintöjään. Myöhemmällä iällään hän oli mukana useissa epäonnistuneissa sotatoimissa. Luultavasti tästä syystä hän siirtyi Venäjään valvomaan sen laivaston kehittämistä.

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Sir Charles Knowles, 1st Baronet