Chapter 7

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Chapter 7 on Yhdysvaltojen konkurssilainsäädännön alainen likvidointiprosessi. Chapter 7 on yleisin konkurssimuoto Yhdysvalloissa ja sitä voi hakea sekä yksityishenkilö että yritys.

Kyseisessä konkurssityypissä velallisen lähes kaikki velat pyyhitään pois. Yleisiä poikkeuksia tähän ovat muun muassa elatusmaksut, useimmat opintolainat sekä verovelat. Konkurssia hakevan omaisuus likvidoidaan, mutta henkilökohtaista omaisuutta suojataan tiettyihin dollarirajoihin asti. Joissakin tapauksissa velallisen on mahdollista säilyttää esimerkiksi asuntonsa tai autonsa. Jotta velallinen hyväksytään Chapter 7 -menettelyyn, hänellä on oltava niin vähän tuloja, ettei hänen katsota pystyvän maksamaan velkaansa. Muussa tapauksessa hän voi joutua hakemaan esimerkiksi Chapter 13 -konkurssia, johon kuuluu 3–5 vuoden maksujärjestely. Chapter 7 -konkurssiin ei voi hakea uudelleen seuraavan kahdeksan vuoden aikana.[1][2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Hudson, Jr., David L.: The Handy Law Answer Book. Visible Ink Press, 2010. ISBN 9781578592173.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Hudson, s. 206–212.
  2. Marte, Jonnelle: What happens to your house when you file for bankruptcy Washington Post. 26.7.2016. Viitattu 18.10.2017. (englanniksi)

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä talouteen, kaupankäyntiin tai taloustieteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.