Celia Rees

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Celia Rees
Portrait photo of Celia Rees.jpeg
Henkilötiedot
Syntynyt 17. heinäkuuta, 1949
Solihull, Länsi-Midlands, Englanti
Kansalaisuus Englannin lippu Englanti
Ammatti kirjailija
Kirjailija
Tuotannon kieli englanti
Aikakausi 1993-
Tyylilajit Lasten- ja nuortenkirjallisuus, fantasia, kauhukirjallisuus
Esikoisteos Every Step You Take
Aiheesta muualla
Kotisivut
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjailijoitaKirjallisuuden teemasivulta

Celia Rees (s. 1949) on englantilainen kirjailija. Suomessa hänen kirjoistaan tunnetaan muun muassa Noitalapsi ja sen jatko-osasta Näkijä sekä Merirosvoja!. Celia Rees on opiskellut Warwickin yliopistossa historiaa ja toiminut pitkään opettajana.

Teoksista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.
  • Noitalapsi

Teos kertoo Mary-nimisestä tytöstä, joka lähtee Englannista pakoon noidaksi syytettynä. Hän saapuu Yhdysvaltoihin puritaanien joukossa, ja jää heidän luokseen asumaan. Lopulta häntä syytetään noidaksi jälleen ja hän joutuu pakenemaan kylästä.

  • Näkijä

Teos sijoittuu nykyaikaan. Se kertoo Maryn jälkeläisestä, joka näkee näkyjä esiäidistään Marysta. Tarina sijoittuu vuoroin nykyaikaan, vuoroin Maryn aikaan, ja se kertoo Maryn sopeutumisesta elämään intiaanien kanssa ja siitä mitä hänelle sittemmin tapahtui.

  • Merirosvoja!

Teos sijoittuu 1700-luvulle. Se kertoo Nancy Kingtonin elämästä. Se alkaa lapsuudesta, jolloin hänen isänsä oli sokerikauppias Bristolissa ja hän leikki majatalon pojan Williamin kanssa. Tarina jatkuu, William lähetetään merille ja Nancy saa äitipuolen, joka tahtoo tehdä villistä poikatytöstä hienon naisen. Ja vuosien kuluttua Nancyn isä kuolee ja tytär lähetetään sokerifarmille kauas kotoa. Siellä hän saa todeta orjien julman kohtelun, ja pakenee lopulta farmilta mukanaan Minerva, entinen orjansa. He liittyvät merirosvoihin ja kokevat huimia seikkailuja yhdessä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]