Cathal Brugha Barracks

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Cathal Brugha Barracks on Irlannin maavoimien varuskunta Rathminesissa Dublinissa. Se on samalla Irlannin asevoimien tärkein tukikohta, jossa on Itäisen maanpuolustusalueen esikunta sekä sota-arkisto.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varuskunta on perustettu vuosien 1810 ja 1815 välisenä aikana, jolloin sen nimenä on Portobello Barracks. Varuskunta sai alkuperäisen nimensä Sir Francis Draken panamalaisen Portobellon kaupungin ryöstön muistoksi. Se oli alkujaan ratsuväkivaruskunta, mutta sinne on sittemmin sijoitettu muitakin joukko-osastoja. Varuskunnan kirkko valmistui 1842 ja kanttiinialue 1868.

Vuoden 1916 kansannousussa ja Irlannin itsenäisyystaisteluissa varuskuntaan sijoitetut brittisotilaat osallistuivat tapahtumiin kaikkialla Dublinissa. Mellakoiden aikana kolme toimittajaa sai surmansa vartiokopin lähistöllä. Käskyn tulenavauksesta antanut Royal Irish Rifles -rykmentin komppanianpäällikkö kapteeni Bowen-Colthurst joutui sota-oikeuteen.

Irlantilaiset joukot vastaanottivat 17. toukokuuta 1922 varuskunnan, jolloin siitä tuli kansallisen armeijan komentajan kenraali Michael Collinsin päämaja. Varuskunta nimettiin 1952 Cathal Brughaksi vuoden 1916 kansannousun johtajan mukaan.

Joukot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varuskuntaan sijoitettiin ensimmäisenä 6th Dragoon Guards, johon kuuluivat seuraavat joukot: Royal Scots Fusiliers, Royal Munster Fusiliers, Durham Light Infantry, Middlesex Regiment, Wiltshire Regiment, Royal Inskilling Fusiliers ja Royal Irish Rifles. Irlannin vastaanotettua varuskunnan siihen oli sijoitettuna erilaisia maavoimien joukkoja.

Siitä tuli Itäisen maanpuolustusalueen esikunta 1994, ja kun Collins Barracksit suljettiin 1997, sinne sijoitettiin lisää joukkoja.

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Cathal Brugha Barracks