Cat Fanciers of Finland

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Yhdistyksen logo

Cat Fanciers of Finland ry (CFF) on maailman suurimman rotukissarekisterin, yhdysvaltalaisen Cat Fanciers’ Associationin (CFA), suomalainen jäsenjärjestö.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cat Fanciers of Finland ry perustettiin keväällä 2006 ja yhdistysrekisteriin se merkittiin vuonna 2008. Yhdistyksen tavoitteena on kaikkien kissojen hyvinvoinnin edistäminen, rotukissojen kasvattaminen Cat Fanciers’ Associationin hyväksymien standardien mukaisesti, kissanäyttelyiden ja -näytöksien sponsoroiminen sekä urheiluhengen ja ystävyyssuhteiden edistäminen kissaharrastajien keskuudessa.

Cat Fanciers of Finland ry hyväksyttiin CFA:n täysivaltaiseksi jäseneksi kesällä 2006 ja alueellisesti se kuuluu CFA:n Region 9 - Europaan.

Cat Fanciers of Finland ry:n logon on suunnitellut AD Hanna Säynäjäkangas.

Näyttelytoiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cat Fanciers of Finlandin näkyvintä toimintaa on näyttelyiden järjestäminen. Yhdistys järjestää Suomessa vuosittain seitsemän näyttelyä: maaliskuun toisena viikonloppuna, elokuun kolmantena viikonloppuna ja marraskuun toisena viikonloppuna. Nämä viikonloput on hyväksytty Cat Fanciers of Finlandin perinteisiksi näyttelyviikonlopuiksi. Tilanteen mukaan yhdistys voi myös järjestää muita näyttelyitä.

Ensimmäinen CFA-näyttely Suomessa järjestettiin Heinolassa toukokuun alussa 2008. Näyttely oli perinteinen CFA:n kehänäyttely, jossa arvostelemassa oli kuusi kaikkien rotujen tuomaria viikonlopun aikana. Vuoden 2014 loppuun mennessä Cat Fanciers of Finland oli järjestänyt Suomessa 20 kansainvälistä näyttelyä.

Muu toiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cat Fanciers tarjoaa rekisteröintiapua jäsenistölleen.

Cat Fanciers of Finland tukee eläinsuojelutyötä Suomessa. Yhdistys on järjestänyt ja antanut lahjoituksia paikallisille eläinsuojeluyhdistyksille, muun muassa Helsingin Eläinsuojeluyhdistykselle, Pirkanmaan Eläinsuojeluyhdistykselle ja riihimäkeläiselle Onnentassut Eläinsuojeluyhdistykselle.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]