Carolina Ravassa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Carolina Ravassa
Carolina Ravassa by Gage Skidmore.jpg
Henkilötiedot
Syntynyt 15. kesäkuuta 1985 (ikä 35)
Cali, Kolumbia
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Aktiivisena 2009–
Merkittävät roolit Sombra
(Overwatch)
Aiheesta muualla
IMDb

Carolina Ravassa (s. 15. kesäkuuta 1985 Cali) on kolumbialainen näyttelijä, joka on pääosin tehnyt sivurooleja elokuvissa, kuten Step Up 3D ja äänirooleja videopeleihin, kuten Grand Theft Auto V, Overwatch ja Just Cause 4.

Alkuvuodet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ravassa syntyi Kolumbiassa, mutta kasvoi myös Yhdysvalloissa vietettyään molemmissa maissa lapsuutensa ja kouluvuodet.[1] Hän osaa puhua myös neljää kieltä; espanjaa, englantia, portugalia ja italiaa. Ravassan perheessä puhutaan espanjaa ja englantia, kun italiaa ja portugalia hän opiskeli ollessaan vaihto-oppilaana Italiassa ja myöhemmin Brasiliassa.[1] Molemmat hänen vanhempansa ovat kotoisin Kolumbiasta, mutta hänen äidin puoleinen isoäiti on kotoisin Wisconsinista. Lisäksi Ravassan isä vietti pitkään lapsuutensa Englannissa, jonka myötä heidän perheessään puhutaan myös englantia.[2] Ravassa kiinnostui näyttelemisestä jo nuorena ja ensimmäinen rooli oli paikallisessa teatterissa esitetty Sound of Music, jossa Ravassa esitti Greteliä. Hän opiskeli teatteria Boston Collegessa ja televisio- ja elokuvanäyttelemistä New York Conservatory for Dramatic Artsissa.

Näyttelijänä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ravassa aloitti uransa tekemällä päärooleja lyhytelokuviin, kunnes 2010 hän esiintyi Step Up 3D -elokuvassa sivuroolissa. Sittemmin 2013 ja 2014 Ravassa teki ensimmäisen isomman ääniroolin videopelissä Grand Theft Auto V, jossa hän esitti naisroistoa, joka toimi pakokuljettajana.[3] ja vieraili kahden jakson verran The Affair -draamasarjassa. Vuosina 2015–2016 hän tuotti oman internetsarjan Hispanglosaxon, jossa hän itse esitti sarjan kaikkia rooleja. Sarja kertoi Ravassan elämästä valkoisena latinona New Yorkissa. Sittemmin 2016 hän sai uransa merkittävimmän roolin Blizzardin videopelissä Overwatch, jossa Ravassa ääninäyttelee Sombra-nimistä meksikolaista hakkeria.[2] Sittemmin hän on tehnyt roolissaan muun muassa lyhytanimaatioita. 2017 Ravassa vieraili jakson verran draamasarjassa Mr. Robot ja 2018 hän teki taustaääniä Just Cause 4 -videopeliin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Colombian-American Actress Carolina Ravassa On Being “Too White” hiplatina.com Viitattu 19.4.2019 (englanniksi)
  2. a b Interview with the voice of Sombra: Carolina Ravassa breakthegame.net 1.2.2017 Viitattu 19.4.2019 (englanniksi)
  3. GTA 5 Characters igta5.com Viitattu 19.4.2019 (englanniksi)
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.