Carlson Wagonlit Travel

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
CWT
Perustettu 1994
Kotipaikka Minneapolis, Minnesota, Yhdysvallat
Toimiala matkailu
Tuotteet liikematkapalvelut
Kotisivu mycwt.com

CWT (entinen Carlson Wagonlit Travel) on maailman suurin matkatoimistoketju. Liikematkatoimistona tunnettu CWT toimii yli 150 maassa. Työntekijöitä yrityksellä on noin 18 000. Vuonna 2018 CWT:n kokonaismyynti ylsi 23 miljardiin dollariin. 7.2.2011 CWT osti Suomen suurimman matkatoimiston Kaleva Travelin.

CWT:n historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1888 Ask Mr. Foster -matkatoimisto, yksi Yhdysvaltain pitkäikäisimmistä matkatoimistoista, perustetaan Floridan St. Augustinessa. Matkatoimisto nimettiin erään paikallisen asukkaan mukaan: Ward G. Foster oli epävirallinen juna-aikataulujen pitäjä ja tuntija. Matkailijoiden kysyessä junien lähtö- ja tuloaikoja, opastivat paikalliset heitä sanoin ”Kysykää herra Fosterilta”, ”Ask Mr. Foster”.

1928 Täyden palvelun Wagons-Lits -toimistoja avataan rautatieliikenteen lipunmyyntitoimistoissa kautta Euroopan.

1957 Ask Mr. Foster vaihtaa omistajaa, kun Donald Fischer ja Thomas Orr, maksavat 157 000 dollaria yhtiöstä, joka oli kokenut kovia toisen maailmansodan aikana ja sen jälkimainingeissa.

1960 Compagnie des Wagons-Lits laajentaa toimintaansa. Näin syntyy Wagons-Lits Travel, Euroopan suurin matkahallintoyhtiö.

1991 Accor ostaa La Compagnie des Wagons-Litsin. Ask Mr. Foster vaihtaa nimensä Carlson Travel Networkiksi.

1993 Wagons-Lits Travel vaihtaa nimensä Wagonlit Traveliksi ja yhtenäistää verkostoaan, tuotteitaan ja palvelujaan monikansallisille asiakasyrityksille soveltuviksi.

1994 Minneapolisissa toimivan Carlson Companies Inc.:in ja Pariisissa pääkonttoriaan pitävän Accor Groupin yhtiöt - Carlson Travel Network ja Wagonlit Travel - yhdistävät liikematkatoimintonsa CWT nimen alle.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]