Candomino

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Candomino, viralliselta nimeltään Espoon nuorisokuoro Candomino, on vuonna 1967 perustettu espoolainen nuorisosekakuoro, eräs Suomen tunnetuimmista kuoroista. Candomino-kuoro on osallistunut menestyksekkäästi niin kotimaisiin kuin kansainvälisiinkin kuorokilpailuihin. Vuonna 1980 Candomino voitti ensimmäisen palkinnon BBC:n 'Let the People Sing' -kuorokilpailussa. Kesällä 2010 kuoro osallistui Sveitsissä Festival Choral International de Neuchâtelin kuorokilpailuun. Kuoro saavutti sekakuorosarjassa toisen sijan, ja lisäksi voitti palkinnon: "Parhaan hengellisen teoksen esittäjä".

Kuoro on konsertoinut laajalti sekä kotimaassa että ulkomailla ja tehnyt historiansa aikana yli 20 korkeatasoista levytystä. Viimeisimmät levytykset ovat olleet Olli Kortekankaan kuoromusiikkia sisältävä "O Mare Mio"- levy, joka ilmestyi syyskuussa 2005, ja joululevy "Ihme" marraskuulta 2011.

Kuoron nimi perustuu latinankielisiin sanoihin Cantate Domino, mikä on suomennettuna laulakaa Herralle. Candominon ohjelmisto on laaja niin tyylillisesti kuin ajallisestikin. Kuoro on tullut tunnetuksi mm. joululaulujen herkkänä tulkitsijana. Candominon perusti Tauno Satomaa (s. 1936), joka toimi kuoron johtajana 38 vuotta. Tällä hetkellä kuoroa johtaa Esko Kallio (s. 1974).

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Pikkulipi töpsis, (1976)
  • Pikkulintu riemuissaan, (1978)
  • Virsi elää, (1982)
  • Suomalaista musiikkia, (1986)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä musiikkiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.