Cafe Regatta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Cafe Regatta talvella 2018.

Cafe Regatta on kahvila Helsingin Taka-Töölössä. Kahvilarakennus on pieni punainen hirsimökki, joka on sijainnut samalla paikalla Merikannontiellä, Taivallahden rannalla, jo 1800-luvun lopusta alkaen.[1] Alkujaan rakennus oli Pauligin kahvisuvun kalastusvaja.[2]

Cafe Regatta on sisätiloiltaan pieni, mutta asiakaspaikkoja on sään salliessa lisää terassilla, josta levittäytyy merinäkymä. Kahvila terasseineen on koristeltu erilaisin käyttöesinein ja kyltein. Terassilla on nuotiopaikka makkaran paistamista varten.

Kahvilatuotteiden lisäksi Regatan valikoimiin kuuluu välinevuokrausta. Kesäkaudella kahvilalta voi vuokrata käyttöönsä kanootin, kajakin, soutuveneen tai SUP-laudan.

Lähistöllä on useita nähtävyyksiä, kuten Sibelius-monumentti, Soutustadion, joka rakennettiin Helsingin olympialaisia varten, sekä vanha Pauligin huvila.

Suosio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kahvila Regatta on mainittu erilaisilla Helsinkiä esittelevillä matkailusivustoilla, ja siksi siellä käy paikallisten lisäksi myös turisteja. TripAdvisor-palvelussa kahvila on saanut lukuisia arvosteluja ja 4,5/5 tähteä.[3] Regatta voitti myös City-lehden suuressa ravintolaäänestyksessä 2014 kaupungin parhaan kahvilan tittelin.[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Helsinki myy useita arvokiinteistöjä – listalla myös Cafe Regatta Helsingin Sanomat. 22.5.2014. Viitattu 2.5.2022.
  2. Cafe Regatta Stadissa.fi, Helsingin kulttuurikeskus. Viitattu 27.1.2015.
  3. Cafe Regatta TripAdvisor.fi. Viitattu 27.1.2014.
  4. Cityn Suuri Ravintolaäänestys 2014: Helsinki City.fi. 7.6.2014. Viitattu 27.1.2015.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]