CT2

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rabbit CT2 puhelin

CT2 on langattomien puhelimien standardi, joka oli käytössä 1990-luvun alkuvuosina. Suomessa järjestelmää markkinoitiin nimellä Pointer. Verkon asiakkailla oli CT2-standardin mukainen taskupuhelin, joilla pystyi ottamaan puheluita järjestelmän tukiasemien läheisyydessä.

CT2 oli käytössä useissa maissa kuten Britanniassa, Ranskassa ja Suomessa. Britanniassa avattiin Ferranti Phonezone -järjestelmä vuonna 1989. Huomattavasti laajempi Rabbit-verkko oli käytössä vuosina 1992–1993. Ranskassa ollut Bipop-verkko oli käytössä vuosina 1991–1995. Euroopan ulkopuolella järjestelmä oli laajasti käytössä Hongkongissa kolmen operaattorin verkossa kunnes niiden toimilupa päättyi vuonna 1996.

Järjestelmän etuina oli muita matkapuhelinverkkoja edullisemmat puheluhinnat ja mahdollisuus käyttää samaa puhelinta kotona langattomasti. Toisaalta sillä pystyi ainoastaan soittamaan, ei vastaanottamaan puheluita. Lankapuhelinliittymään liitetyn kotitukiaseman kautta myös puhelujen vastaanotto oli mahdollista, tämän käyttökelpoisuutta rajoitti kuitenkin 100 metrin toimintasäde.

Nykyään kaupallisia CT2-verkkoja ei ole maailmassa käytössä yhtään, mutta puhelimia voi käyttää kotona langattomana puhelimena omaan tukiasemaan liitettynä.