CADS

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

CADS (ent. CADS Planner) on suomalainen CAD-suunnittelun ohjelmistotuoteperhe, jolla on Suomessa markkinajohtajan asema LVI- ja sähkösuunnittelutoimistoissa sekä sähköurakointiyrityksissä.[1] Vuonna 1979 perustettu ohjelmistotalo Kymdata Oy on kehittänyt toimialakohtaisia CADS-ohjelmistoja yli 30 vuoden ajan. CADS-ohjelmistoja myydään Suomen lisäksi Virossa, Ruotsissa ja Latviassa. CADS Electric on markkinajohtaja sähkö- ja automaatiosuunnittelutoimistoissa myös Virossa

CADS-ohjelmistojen päätoimialat ovat sähkö- ja automaatiosuunnittelu, LVIA-suunnittelu sekä arkkitehti- ja rakennesuunnittelu. Tämän lisäksi tuoteperheeseen kuuluu joukko näitä tukevia suunnittelusovelluksia sekä CAD-kuvien katseluun tarkoitettu ilmaisohjelma CADS Viewer. CADS Electric, CADS Hepac ja CADS House ovat IFC-yhteensopivia ja ne tuottavat standardin mukaisia tietomalleja (BIM). CADS-ohjelmistot ovat myös dwg-yhteensopivia ja ne sisältävät eri laitevalmistajien tuotekirjastoja, joita voi käyttää suunnittelun apuna järjestelmien mitoituksessa ja 3D-mallintamisessa.

Ohjelmistoista on saatavilla eritasoisia ja -hintaisia versioita (Lite/Standard/Pro). Vuonna 2019 on julkaisu myös aikaperusteinen lisenssivaihtoehto. CADS-ohjelmistot ovat suomenkielisiä, lisäksi CADS Electricistä on myös englanninkielinen versio.

CADS-ohjelmistojen lisäksi Kymdata tarjoaa ohjelmistoihin liittyviä koulutus-, tuki- ja räätälöintipalveluja.

Versiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

CADS-ohjelmistot
CADS House Arkkitehti- ja rakennesuunnittelu
CADS Electric Sähkö- ja automaatiosuunnittelu
CADS Hepac LVI- ja automaatiosuunnittelu
CADS Viewer CAD-kuvien katseluohjelmisto (ilmainen)
CADS CAD-piirtäminen
CADS DM Dokumenttien hallinta
CADS GeoXY Maanmittaus ja geotekniikka
CADS Mechanic Kone- ja putkistosuunnittelu
CADS PI Prosessikaaviot
CADS Profile Alumiini- ja teräsprofiilivalmisteet
CADS Rasta Rasterikuvien käsittely
CADS Ref Kylmätekniikka

CADS-ohjelmistoista julkaistiin CADS 18 -versiot 30.5.2018.

CADS Electric[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

CADS Electric on monipuolinen suunnittelujärjestelmä sähkö- ja automaatioalan suunnittelu- ja dokumentointitarpeisiin, kuten tietomallipohjaiseen (BIM) rakennussähkösuunnitteluun, teollisuuden sähkö- ja automaatiosuunnitteluun, keskusten layout-suunnitteluun sekä jakeluverkkojen suunnitteluun.

CADS Hepac[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

CADS Hepacissa on ohjelmisto kaikkeen LVIA-suunnitteluun. Se sisältää toiminnot myös rakennusautomaatiosuunnitteluun, määrälaskentaan ja energialaskentaan.

CADS House[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

CADS House on tietomallintava työkalu arkkitehti- ja rakennesuunnitteluun. Arkkitehtisuunnittelussa CADS Housella syntyvät niin lupakuvat, energialaskelmat kuin 3D-mallitkin. Lisäksi CADS House sisältää monipuoliset työkalut rakennesuunnittelun eri vaiheiden tekemiseen, paalutuksista vesikattoon asti.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä ohjelmistoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.