Byron Erickson

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Byron Erickson (s. 3. helmikuuta 1951 Tucson, Arizona) on yhdysvaltalainen Disney-sarjakuvien käsikirjoittaja. Erickson ahmi lapsena sarjakuvia, erityisesti 1950-luvun Disney-sarjakuvia. Hän omisti nuoruutensa sarjakuville ja keräsi lähes 30 000 sarjakuvalehteä käsittävän kokoelman. Vuonna 1983 Erickson sai työpaikan Another Rainbow -kustannusyhtiöstä ja pääsi toimittamaan The Carl Barks Library -kirjasarjaa, jossa oli Carl Barksin koko Disney-tuotanto. Erickson värväsi Gladstoneen uusia taiteilijoita, muun muassa Don Rosan ja William Van Hornin.

Myös tanskalaisten ja hollantilaisten Disney-sarjakuvat pääsivät Ericksonin ansiosta amerikkalaisiin lehtiin. Kun sarjojen julkaisuoikeus siirtyi takaisin Disney-yhtiölle, muutti Erickson Chicagoon ja meni First Publishingin palvelukseen. Hän pääsi toimittamaan muita sarjakuvia. Hänellä oli kuitenkin ikävä Disney-sarjakuvia. Egmont-kustantamo tarjosi Ericksonille töitä vuonna 1991, ja hän muutti tarjouksen jälkeen Tanskaan. Ensimmäisen sarjakuvakäsikirjoituksen Erickson teki jo Gladstonella, mutta tarina jäi valmistumatta. Erickson piirrätti sen vuonna 1992 César Feriolilla.

Erickson on edelleen Egmontin palveluksessa ja vastaa yhtiön sarjakuvatuotannosta. Päätoimensa ohella hän kirjoittaa kuukausittain vähintään yhden tarinan. Ericksonin käsikirjoittamat sarjat ovat hyvin kekseliäitä.