Buster Martin

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Buster Martin (noin 1. syyskuuta 190613. huhtikuuta 2011) oli brittiläinen julkisuuden henkilö. Hän tuli alun alkaen tunnetuksi korkeasta iästään huolimatta harjoittamastaan aktiivisuudesta; hän työskenteli kuolemaansa saakka Pimlico Plumbers -yrityksessä Lontoossa pakettiautojen kiillottajana ja kieltäytyi jäämästä eläkkeelle.

Martin joutui 22. helmikuuta 2007 nuorisojoukon pahoinpitelemäksi matkalla pubista bussipysäkille. Hän onnistui puolustautumaan, mutta joutui viettämään yön sairaalassa. Menzies Campbell on maininnut Martinin elävänä esimerkkinä siitä, kuinka ihmisten tulee saada jatkaa työelämää eläkeiän saavuttamisen jälkeenkin.

Martin syntyi Ranskassa, mutta saapui Englantiin kolmen kuukauden ikäisenä ja joutui lapsuudessaan orpokotiin. Hän kieltäytyi pitämästä vapaata työstään satavuotispäivänään. Hän kuoli huhtikuussa 2011[1].

Urheilu ja musiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Martin kuului ikäihmisten muodostamaan The Zimmers -yhtyeeseen, joka nousi vuonna 2007 listoille The Who -coverillaan ”My Generation”.

Martin juoksi 2. maaliskuuta 2008 Essexissä puolimaratonin viidessä tunnissa ja kolmessatoista minuutissa. Hän osallistui saman vuoden huhtikuussa myös Lontoon maratoniin; häntä valmensi Harmander Singh, joka oli aiemmin tehnyt yhteistyötä myös Fauja Singhin kanssa. Martinin suorituksen jälkeen hänen todellisesta iästään esitettiin epäilyksiä ja hänen väitettiin olleen ”vain” 94-vuotias[1].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b 'Oldest' marathon runner Buster Martin dies BBC News. 13.4.2011. Viitattu 13.4.2011. (englanniksi)