Buakaw Banchamek

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Buakaw Banchamek
Henkilötiedot
Syntynyt8. toukokuuta 1982 (ikä 41)
Samrong Thap
Kansalaisuus  Thaimaa
Potkunyrkkeilijä
Lempinimi Buakhao, Buakaw
Aktiivisena 2000–
Pituus 174cm
Paino 69.5kg
Kätisyys oikea
Seura(t) Por. Pramuk Gym (1997–2012)
Banchamek Gym (2012–)
Tilastot
Ottelut 260
Voitot 225
– tyrmäyksellä 66
– päätöksellä 159
Tappiot 23
Ratkaisemattomat 12

Sombat Banchamek, tunnetaan paremmin nimellä Buakaw Banchamek (thaiksi บัวขาว บัญชาเมฆ, s. 8. toukokuuta 1982 Bansongnong County, Samrong Thap) on thaimaalainen thainyrkkeilijä. Hän on voittanut useita eri thainyrkkeilyn mestaruuksia, kuten WMC:n ylemmän välisarjan ja keskisarjan mestaruudet, sekä kaksi kertaa K-1 mestaruuden. Banchamek on pelannut myös jalkapalloa 2. divisioonassa RBAC FC:ssä.

Thainyrkkeily[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Banchamek aloitti thainyrkkeilyn nuorella iällä ja kilpaili ensimmäisen kerran 8-vuotiaana kotiprovinssissaan Surinissa. Myöhemmin 15-vuotiaana hän muutti Chachoengsaoon, jossa hän liittyi Por. Pramuk Gym joukkueeseen.[1] Hän aloitti kilpailemisen aikuisissa 2000, ja voitti aluksi Omnoi Stadiumin höyhensarjan mestaruuden ja myöhemmin 2001 PBA:n Thaimaan höyhensarjan mestaruuden voitettuaan loppuottelussa Sinchainoi Sor Kittichain tyrmäyksellä neljännessä erässä. Banchamek kilpaili myöhemmin joulukuussa 2001 myös Lumpineen stadionin tilapäisestä höyhensarjan mestaruudesta, mutta hävisi ottelun Charlie Sor Chaitaminille tuomariäänin.

2002 Banchamek kilpaili Toyota Muay Thai Marathon turnauksessa 63-kiloisten sarjassa. Hän voitti turnauksessa kaikki ottelunsa tuomariäänin, myös loppuottelussa Satoshi Kobayashin. Seuraavana vuonna hän otteli Omnoi Stadiumin tilapäisestä kevyensarjan mestaruudesta. Banchamek voitti mestaruuden Khunsuk Petchsupapania vastaan tuomariäänin. Vain kuukautta myöhemmin elokuussa 2003 hän otteli Etelä-Koreassa Timor Daalia vastaan KOMA GP:n kevyensarjan mestaruudesta. Banchamek voitto ottelun tyrmäyksellä kolmannessa erässä.

K–1[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Banchamek osallistui 2004 ensimmäistä kertaa K-1 turnaukseen. Hänen oli määrä aluksi otella karsinnoissa Jordan Taita vastaan ennen kuin pääsisi itse heinäkuussa järjestettävään turnaukseen. Banchamek voitti ottelun tuomariäänin ja eteni turnaukseen. Ensimmäisellä kierroksella hän voitti John Wayne Parrin hajaäänin lisätuomarin päätöksellä. Toisella kierroksella Banchamek voitti Takayuki Kohiruimakin tyrmäyksellä toisessa erässä. Voiton myötä hän eteni loppuotteluun, jossa Banchamek kohtasi viime vuoden mestarin Masaton. Banchamek voitti neljä erää kestäneen K–1 mestaruuden tuomariäänin.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Cusick, Patrick "Buakaw Banchamek". Bangkok Post. sivu S11 18. maaliskuuta 2012
  2. LiverKick Throwback: Buakaw vs. Masato K-1 World MAX Finals 2004 liverkick.com 10.7.2014 Viitattu 1.4.2016 (englanniksi)