Broken Sword

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Broken Sword
Kehittäjä Revolution Software
Julkaisija Virgin Interactive
Lajityyppi seikkailu
Ensijulkaisu Broken Sword: The Shadow of the Templars (1996)
Viimeisin julkaisu Broken Sword: The Shadow of the Templars - Director's Cut (2009)
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Broken Sword on seikkailupelisarja, jonka luoja on englantilainen pelitalo Revolution Software, joka on luonut myös fantasiaseikkailun Lure of the Temptress, scifi-aiheisen Beneath a Steel Skyn ja hyvin vähän suosiota saavuttaneen In Cold Blood -pelin, joka julkaistiin PlayStationille.

Pelisarjan tarina alkaa pelissä Broken Sword: The Shadow of the Templars (1996), joka tunnetaan Yhdysvalloissa myös nimellä Circle of Blood. Pelissä nuori yhdysvaltalainen asianajaja George Stobbart ja ranskalainen reportteri Nicole Collard yrittävät ratkaista mystisen murhasarjan arvoitusta. Jäljet johtavat temppeliherrojen salaisuuden perään.

Pelin jatko-osa on vuotta myöhemmin julkaistu Broken Sword 2: The Smoking Mirror, joka sijoittuu Etelä-Amerikkalaiseen fiktiiviseen valtioon nimeltään Quaramonte. Pelistä on myös olemassa suomeksi tekstitetty versio. Vuonna 2003 julkaistiin Broken Sword: The Sleeping Dragon, joka on sarjan ensimmäinen kolmiulotteinen osa.

Gabriel Knightin tapaan sarjassa on voimakkaita historiallisia elementtejä, jotka antavat sille lähes aidon tunteen. Ensimmäinen Broken Sword ja Gabriel Knight 3 sisältävät tiettyjä yhtenäisiä teemoja kuten temppeliherrojen aarre. Pelisarjat ovatkin monella tapaa samanlaisia. Ensimmäistä peliä on verrattu The Curse of Monkey Island -peliin, mutta sen ensimmäinen jatko-osa ei saavuttanut yhtä suurta suosiota huolimatta omista vahvuuksistaan.

Broken Sword 4 julkaistiin syksyllä 2006. Pelisarjasta on myös suunnitteilla elokuva, joka pohjautuisi sarjan ensimmäiseen osaan.

Ubisoftin kehittämä Broken Sword: The Shadow of the Templars - Director's Cut julkaistiin vuonna 2009 Nintendo DS:lle ja Wiille. Se on uudistettu versio ensimmäisestä osasta.

Pelisarjassa riittää haastetta jopa kokeneimmillekin pelaajille, sillä koko sarja on tullut tunnetuksi siitä, että jotkut arvoitukset vaativat hieman omalaatuisen ratkaisutavan, joka ei ole aina ihan se ensimmäisenä mieleentuleva ratkaisu.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]