Brian Urlacher

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Brian Urlacher
Henkilötiedot
Syntynyt25. toukokuuta 1978
Pasco, Washington
Kansalaisuus  Yhdysvallat
Amerikkalaisen jalkapallon pelaaja
Pituus 193 cm
Paino 117 kg
Pelipaikka tukimies
Pelinumero 54
Pelaajaura
Seurat Chicago Bears
NFL-varaus 9. varaus, 2000
Chicago Bears
Pääsarjaura 2000–2013
Hall of Fame 2018
Aiheesta muualla
www.brianurlacher.com

Brian Keith Urlacher (s. 25. toukokuuta 1978 Pasco, Washington, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen entinen amerikkalaisen jalkapallon ammattilainen, pelipaikaltaan tukimies. Hän edusti koko ammattilaisuransa NFL-liigan Chicago Bearsia vuosina 2000–2013. Urlacher valittiin vuonna 2018 Pro Football Hall of Fameen.[1]

Urlacher valittiin urallaan kahdeksan kertaa NFL:n tähdistöotteluun Pro Bowliin ja neljästi All Pro -kentälliseen.[2] Hän oli yksi NFL:n tehokkaimmista tukimiehistä. Urlacher palkittiin tulokaskaudella 2000 palkinnolla NFL Defensive Rookie of the Year Award (NFL:n vuoden paras puolustuksen tulokaspelaaja), sekä kaudella 2005 palkinnolla NFL Defensive Player of the Year Award (NFL:n vuoden paras puolustuksen pelaaja). Hänestä tuli viides pelaaja kautta aikojen, joka on voittanut molemmat palkinnot.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Brian Urlacher aloitti yliopistosarjassa takapuolustajana New Mexicon yliopiston riveissä 1996, mutta hän ei saanut alkuvuosina paljon peliaikaa. 1990-luvun lopussa hän sai lisää peliaikaa ja hän nousi joukkueessa suurempaan rooliin. Vuoden 2000 NFL:n varaustilaisuudessa Chicago Bears varasi Urlacherin ensimmäisen kierroksen yhdeksäntenä pelaajana.

Chicago Bearsin puolustuksen valmentajat sijoittivat Urlacherin uudelle pelipaikalle tukimieheksi. Hän nousi heti ensimmäisenä NFL-kautenaan Bearsin avauskokoonpanoon ja kauden päätteeksi hänet palkittiin vuoden parhaana puolustuksen tulokaspelaajana ja hänet kutsuttiin ensimmäistä kertaa Pro Bowl -otteluun helmikuussa 2001. Seuraavan kahden kauden aikana Urlacher vakiinnutti paikkansa yhtenä sarjan tehokkaimmista tukimiehistä ja hänet valittiin Pro Bowliin molempina vuosina.

Kaudella 2005 hänet palkittiin vuoden parhaana puolustuksen pelaajana ja hänet valittiin taas Pro Bowliin. Kauden 2006 päätteeksi Urlacher valittiin NFC:n aloittavaksi tukimieheksi Pro Bowliin, mutta hän päätti olla pelaamatta jalkavamman takia.

Urlacher edusti Bearsia kolmetoista kautta. Kauden 2012 jälkeen hänen sopimuksensa oli katkolla, eikä Bears ja Urlacher päässeet uudesta sopimuksesta yhteisymmärrykseen.[3] Ilman sopimusta jäänyt Urlacher ilmoitti lopettavansa uransa keväällä 2013.[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Brian Urlacher elected to Pro Football Hall of Fame on first ballot ESPN. Viitattu 6.5.2019. (englanniksi)
  2. Brian Keith Urlacher Pro Football Reference
  3. Bears announce Brian Urlacher will not be back NBC Sports. Viitattu 6.5.2019. (englanniksi)
  4. Brian Urlacher retiring from NFL ESPN. Viitattu 6.5.2019. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]