Brian Urlacher

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Brian Urlacher
Brian Urlacher crop2.jpg
Pelipaikka tukimies
Pelinumero 54
Pituus 193 cm
Paino 117 kg
NFL-seura Chicago Bears
Kansalaisuus Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Syntymäaika 25. toukokuuta 1978,
Pasco, Washington
NFL-varaus 9. varaus, 2000
Chicago Bears
Pääsarjaura 2000–

Brian Keith Urlacher (s. 25. toukokuuta 1978 Pasco, Washington, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen amerikkalaisen jalkapallon tukimies. Hän pelaa NFL-joukkue Chicago Bearsissa.[1]

Urlacher on pelannut Pro Bowlissa (NFL-tähdistöottelu) viisi kertaa ja hän on vahvistanut asemansa yhtenä NFL:n tehokkaimmista tukimiehistä. Hänet palkittiin tulokaskaudella 2000 palkinnolla NFL Defensive Rookie of the Year Award (NFL:n vuoden paras puolustuksen tulokaspelaaja), sekä kaudella 2005 palkinnolla NFL Defensive Player of the Year Award (NFL:n vuoden paras puolustuksen pelaaja). Hänestä tuli viides pelaaja kautta aikojen, joka on voittanut molemmat palkinnot.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Brian Urlacher aloitti yliopistosarjassa takapuolustajana Uuden Meksikon yliopiston riveissä 1996, mutta hän ei saanut alkuvuosina paljon peliaikaa. 1990-luvun lopussa hän sai lisää peliaikaa ja hän nousi joukkueessa suurempaan rooliin. Vuoden 2000 NFL Draft -värväystilaisuudessa Chicago Bears varasi Urlacherin ensimmäisen kierroksen yhdeksäntenä pelaajana.

Chicago Bearsin puolustuksen valmentajat sijoittivat Urlacherin uudelle pelipaikalle tukimieheksi. Hän nousi heti ensimmäisenä NFL-kautenaan Bearsin avauskokoonpanoon ja kauden päätteeksi hänet palkittiin vuoden parhaana puolustuksen tulokaspelaajana ja hänet kutsuttiin ensimmäistä kertaa Pro Bowl -otteluun helmikuussa 2001. Seuraavan kahden kauden aikana Urlacher vakiinnutti paikkansa yhtenä sarjan tehokkaimpana tukimiehinä ja hänet valittiin Pro Bowliin molempina vuosina.

Kaudella 2005 hänet palkittiin vuoden parhaana puolustuksen pelaajana ja hänet valittiin taas Pro Bowliin. Kauden 2006 päätteeksi Urlacher valittiin NFC:n aloittavaksi tukimieheksi Pro Bowliin, mutta hän päätti olla pelaamatta jalkavamman takia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Brian Keith Urlacher Pro Football Reference

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Brian Urlacher.