Brian Baker (muusikko)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Brian Baker

Brian Baker (s. 25. helmikuuta 1965) on yhdysvaltalainen kitaristi. Baker on punkrock-yhtye Minor Threatin perustajajäseniä. Hän soitti yhtyeessä alun perin bassoa mutta vaihtoi vuonna 1982 kitaraan Steve Hansgenin liityttyä yhtyeeseen. Minor Threatin jälkeen Baker perusti toisen punk-yhtyeen, Dag Nastyn vuonna 1985. Hän on myös soittanut lyhyitä pätkiä mm. Doggy Stylessä, The Meatmenissä, Government Issuessa, sekä Junkyardissa. Vuonna 1994 Bakerille tarjottiin paikkaa R.E.M.in kiertuekitaristiksi. Hän kieltäytyi ja otti sen sijaan vastaan toisen saamansa tarjouksen: Hän liittyi Bad Religioniin korvaamaan Brett Gurewitzia. Baker jatkaa edelleen Bad Religionissa.

Triviaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ollessaan 12-vuotias ja asuessaan Michiganissa, Brian pääsi lavalle jammailemaan kitaristilegenda Carlos Santanan kanssa.

Glenn Danzigin ohella Samhainin perustajajäseniä. On myös ollut Me First and the Gimme Gimmesin kiertuekitaristina vuonna 2005.

Vuoden 2000 alussa Brian sai puhelun Axl Roselta, joka pyysi häntä liittymään uudelleen kasattuun Guns N' Rosesiin. Brian on sekä Izzy Stradlinin että Gilby Clarken (molemmat entisiä Gn'R:n kitaristeja) hyvä ystävä. Brian torjui tarjouksen, sanoen pysyvänsä Bad Religionissa vaikka minkälaisia rahoja tarjottaisiin.