Brendon Urie

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Brendon Urie

Brendon Boyd Urie (s. 12. huhtikuuta 1987 Las Vegas) on Panic! at the Disco -yhtyeen laulaja. Hän soittaa myös koskettimia, harmonikkaa, pianoa, urkuja, selloa, bassoa, rumpuja ja kitaraa. Uriella on neljän oktaavin tenorin ääniala. Hänen äänensä on tunnetusti laaja ja monipuolinen.

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Brendon Urie, nuorin perheen viidestä lapsesta, aloitti uransa kirkossa, tosin hänen entinen bändikaverinsa Ryan Ross sanoo, että Urie ei ole enää "se hyvä mormonipoika, jonka joskus tunsimme". Urie kävi koulua Palo Verden lukiossa, paikallisessa koulussa Las Vegasissa.

Viimeisen lukiovuotensa aikana hän liittyi Panic! at the Discoon tavattuaan kitaratunnillaan Brent Wilsonin. Alun perin Urie oli vain yhtyeen kitaristi, mutta kun yhtye kuuli hänen lauluaan, vaikuttuivat he hänen lahjoistaan ja päättivät tehdä hänestä laulajan. Urie omisti niin paljon ajastaan yhtyeeseensä, että oli lähellä reputtaa viimeisen vuotensa. Valmistumisensa jälkeen Urien vanhemmat kannustivat häntä menemään collegeen, mutta Urie päätti jatkaa musiikin parissa ja osaksi hänen ansiostaan yhtyeestä tuli tunnettu.

Brendon Urie muutti omaan yhden huoneen asuntoon ja maksoi vuokran palkastaan, jonka hän ansaitsi paikallisesta smoothie-paikasta. Samalla hän myös auttoi yhtyettä maksamaan treenipaikan vuokraa. Vasta kun Urien isä näki yhtyeen heidän ensimmäisellä keikallaan Las Vegasissa, alkoivat Urien vanhemmat tukea poikaansa. Nykyään vanhemmat kannustavat poikaansa jatkamaan musiikin parissa ja tukevat hänen uraansa. Yhtyetovereidensa bändistä lähtemisen jälkeen Brendon päätti pysyä yksin Panic! At The Discossa.