Brendon McNichol

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Brendon McNichol on yhdysvaltalainen kitaristi. Hän soittaa usein myös lap steel -kitaraa. Brendon tunnetaan parhaiten entisenä Queens of the Stone Agen kitaristina, jossa hän oli vuosina 20002002. Muita hänen yhtyeitään ovat Masters of Reality ja Rattlebone.

1990-luvun alussa Brendon asui Hollywoodissa, Kaliforniassa. Hän aloitti soittamaan yhdessä kämppäkaverinsa Roger Deeringin kanssa, joka soitti bassoa sekä rumpali Kerry Furlongin kanssa. Kerry ja Brendon perustivat yhtyeen ja esiintyivät aluksi nimellä The Drills, mutta myöhemmin he vaihoivat nimeksi Rattlebone. Rattlebone julkaisi 5-raitaisen EP:n vuonna 1991. EP:n tuotti Dave Jerden. Brandon jätti Rattlebonen vuonna 1995.

Vuonna 1996 Brendon liittyi Masters of Realityyn, jonka johtohahmo oli Chris Goss. Brendon esiintyi heidän kanssaan kiertueilla ja live-albumilla How High On The Moon: Live At The Viper Room. Vuonna 2000 Joshua Homme tarvitsi toista kitaristia Queens of the Stone Agen kiertueelleen ja pyysi apua Chris Gossilta. Chris suositteli Brendonia. Brendon liittyi yhtyeeseen ja soitti keikoilla myös pianoa ja lap steel -kitaraa. Kiertueiden lisäksi hän oli mukana nauhoittamassa joitain Queens of the Stone Agen kappaleita studiossa. Brendon erosi Queens of the Stone Agesta hieman Songs for the Deaf -albumin nauhoitusten jälkeen. Nykyään Brendon työskentelee kitaroiden valmistajana.