Brad Henry

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Brad Henry
BradhenryDEA.jpg
Oklahoman 26. kuvernööri
Varakuvernööri Mary Fallin
Jari Askins
Edeltäjä Frank Keating
Seuraaja Mary Fallin
Tiedot
Syntynyt 10. heinäkuuta 1963 (ikä 55)
Yhdysvaltain lippu Shawnee, Oklahoma, Yhdysvallat
Puolue Demokraatit
Puoliso Kimberly Blaine
Ammatti poliitikko

Charles Bradford "Brad" Henry (s. 10. heinäkuuta 1963) on yhdysvaltalainen demokraattisen puolueen poliitikko. Hän toimi Oklahoman osavaltion kuvernöörinä vuodesta 2003 vuoteen 2011. Hänet valittiin ensimmäiselle kaudelleen marraskuun 2002 vaaleissa ja toiselle kaudelleen vuonna 2006.

Henryä edelsi kuvernöörinä Frank Keating ja seurasi Mary Fallin. Hänen aikanaan Oklahoman varakuvernööreinä toimivat Mary Fallin (2003–2007) ja Jari Askins (2007–2011).

Henry syntyi Shawneessä, Oklahomassa. Hän opiskeli taloustiedettä ja lakia. Ennen valintaansa kuvernööriksi hän istui jäsenenä Oklahoman osavaltiollisessa senaatissa. Hänen vaimonsa Kim on opettaja. Parilla on tyttäret Leah, Laynie ja Baylee.

Henry on baptisti.[1]

Kuolemanrangaistus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Henryä vaadittiin armahtamaan alaikäisenä tehdystä murhasta kuolemaan tuomittu Scott Hain.[2] Armahdusta ei myönnetty, sillä Hain teloitettiin 3. huhtikuuta 2003. Brad Henry myös laajensi kuolemanrangaistuksen käyttöä; hän hyväksyi lain, joka mahdollisti kuolemanrangaistuksen toistuviin tai törkeisiin lapsiin kohdistuneisiin seksuaalirikoksiin syyllistyneiden kohdalla.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]