Boxed

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Box set)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Termiä boxed käytetään kaupankäynnissä kuvaamaan, että myytävään tuotteeseen liittyy jotain erikoista, kuten esimerkiksi että varsinaisen tuotteen mukana tulee oheistuotteita.

Termi boxed tulee englannin kielestä, missä se on alun perin tarkoittanut yksittäispakattua, "myydään omassa pakkauksessaan". Sen synonyymina käytetään toisinaan sanaa retail (suom. vähittäismyynti).

Termi on otettu käyttöön muun muassa tietokonetarvikkeiden kaupassa. Kotitietokoneen suoritin voi olla boxed-malli, jolloin sen mukana tulee suorittimen tuuletin ja jäähdytyssiili.

Musiikki- ja elokuvatallenteiden kaupassa käytetään termin boxed lisäksi termejä boxed set ja box set. Tällöin myytävä tuotekokonaisuus voi sisältää kokoelman useita CD- tai DVD-levyjä (sisältäen joskus artistin koko tuotannon tai elokuvasarjan kaikki osat) sekä mahdollisesti muita artistiin tai elokuvaan liittyviä tuotteita. Boxed set -pakkaukset on yleensä suunnattu keräilijöille.

Tietokonetarvikekaupassa käytetään myös termin boxed vastakohtia bulk (alun perin engl. "myydään tukuittain") ja OEM (engl. original equipment manufacturer) jotka tarkoittavat, että myytävässä pakkauksessa ei ole tuotteeseen läheisesti liittyviä tarvikkeita. Joissakin tapauksissa nämä tarvikkeet on hankittava erikseen, jotta tuotetta voi käyttää. Myös komponentin tai ohjelmiston takuu sekä tukipalvelut voivat olla erilaiset kuin boxed-mallissa. Mikäli tietokoneen kiintolevy myydään bulk-pakkauksessa, sen mukana ei tule kiintolevyn käyttämiseen tarvittavia kaapeleita.

Tämä talouteen, kaupankäyntiin tai taloustieteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.