Vili & Bill

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Boule ja Bill)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Vili ja Bill (Boule & Bill) on belgialainen sarjakuva, jonka Jean Roba ja Maurice Rosy kehittivät vuonna 1959. Roban apulainen Laurent Verron alkoi piirtää sarjakuvaa 2003. Ensimmäistä kertaa sarjakuva ilmestyi 24. joulukuuta 1959 belgialaisessa Spirou-lehdessä. Tarina oli sijoitettu neljälle sivulle, mutta sai heti hyvän vastaanoton. Seuraavien 20 vuoden aikana sarjakuva oli lehden menestyksekkäimpiä.

Suomessa sarjakuva julkaistiin 70-luvulla Ruutu- ja Non Stop -lehtien takakansissa. Piirrossarja 80-luvulla Puoli kuusi -lastenohjelmassa. 1990-luvulla Koululainen-lehdessä nimellä Teemu ja Tassu.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vili on hyvän mielikuvituksen omaava sympaattinen 7-vuotias pikkupoika, joka elää Belgiassa vanhempiensa, koiransa Billin ja kilpikonnansa Carolinen kanssa. Vilillä ja Billillä on paljon yhteistä, ja he ovatkin ylimmät ystävykset.

Elokuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Vili & Bill -elokuva perustuu Roban kulttisarjakuvaan Boule & Bill, jota on myyty maailmalla yli 25 miljoonaa albumia. Sarjakuvan filmatisointi nousi kirkkaasti katsojatilastojen ykköseksi ilmestyessään Ranskassa elokuvateattereihin.

Suomen elokuvateattereihin Vili & Bill -elokuvan levittää Snapper Films Oy 1. marraskuuta 2013 alkaen. Juha Wuolijoen ohjaamassa suomenkielisessä versiossa ääninäyttelijöinä toimivat esimerkiksi Pihla Viitala, Kari Ketonen, Iina Kuustonen, Sampo Sarkola, Pekka Strang ja Pirkka-Pekka Petelius. Vilin roolissa debytoi Luka Haikonen.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Vili & Bill (dub) Finnkino. Viitattu 29.11.2013.
Tämä sarjakuvaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.