Blackbox

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Blackbox
Blackbox on Debian.png
Kehittäjä Bradley T. Hughes
Kehityshistoria
Vakaa versio 0.70.1 / 3. marraskuuta 2005
Tiedot
Ohjelmistotyyppi Ikkunointiohjelma
Alusta Unixin kaltainen
Ohjelmointikielet C++
Lisenssi MIT-lisenssi

Blackbox on kevyt ja nopea ikkunointiohjelma X Window System:lle. Blackbox on kehitetty unix-pohjaisille käyttöjärjestelmille, mutta siitä on saatavissa versio myös Microsoft Windowsiin (BB4Win). Blackbox on ohjelmoitu C++:lla ja se ei perustu mihinkään toiseen ikkunointiohjelmaan. Blackbox on tiedostokooltaan hyvin pieni, mutta lisätoimintoihin tarvitaan erillisiä ohjelmia. Blackboxiin onkin saatavilla paljon lisäohjelmia, joilla sen toimintoja saadaan lisättyä, suosituimpina luultavasti on Dockapps-ominaisuus, jolla työpöydälle voidaan lisätä erilaisia mittareita ja apuohjelmia, toiminto on verrattavissa esimerkiksi OS X:n Dashboard-ominaisuuteen.

Sukulaisprojekteja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fluxbox[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fluxbox pohjautuu Blackboxin versioon 0.61.1.

Fluxbox sisältää enemmän ominaisuuksia kuin Blackbox ja on vastaavasti hieman raskaampi ohjelma. Ohjelmien teemat olivat yhteensopivia, kunnes Blackbox muutti teemojensa rakennetta 0.70.0-versiossa.

Openbox[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Openbox muistuttaa Blackboxia, mutta sen tavoitteena on olla vieläkin nopeampi. Sen ominaisuudet eivät vielä täysin vastaa sisarprojektiensa tasoa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]