Black Disciples

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Black Disciples
Perustettu 1974
Chicago
Vuodet toiminnassa 1974 - nykyhetki
Alue Chicago
Rikollistoiminta Katujengi
Liittoumat Folk Nation
Kilpailijat People Nation

Black Disciples (usein lyhennetty BDN tai BDN III) on suuri afroamerikkalainen katujengi Chicagossa, Illinoisissa. Jengi on erittäin väkivaltainen ja ottaa osaa huumeiden kuljetukseen. On arvioitu, että jengissä on reilut 6000 jäsentä.

Jengin symbolit ja viholliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jengin symboleihin kuuluu roomalainen numero kolme (III), joka edustaa "mieltä, ruumista ja sielua" ja se liitetään yleensä lyhenteen BDN perään. Sen tunnusvärit ovat sininen, punainen ja musta. Black Disciples on osa Folk Nationia, mutta jengillä on sotia toisten Folk jengien, kuten Gangster Disciplesin kanssa. Black Disciplesillä on ollut myös pitkä sota Black P. Stonesin kanssa.

Historia ja järjestöllinen rakenne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäinen Black Gangster Disciples jakautui Black Disciplesiksi ja Gangster Disciplesiksi. Kaikki alkoi ”King Davidin” kuoltua vuonna 1974 ja uusi kattojärjestö, nimeltään Black Gangster Disciple Nation (BGDN), syntyi. 1980-luvun puolivälissä jengit erosivat Black Gangster Disciplesistä. Jengien alkuperät ovat kuitenkin Devil’s Disciples -katujengistä 1960-luvulta. 1990-luvun puolivälissä Black Disciples tuli tunnetuksi jenginä, johon Robert "Yummy" Sandifer kuului ja joka sittemmin teloitti Sandiferin hänen ollessaan vain 11-vuotias.

Vuonna 2004 oli arviolta 300 ryhmää Black Disciple -jengejä Chicagon alueella. Jokaisessa ryhmässä on 30-40 jäsentä ja jokaisella on samanlainen rakenne, kuten arvojärjestys. Jokaisessa "setissä" alin arvo on "soldier" (sotilas) tai "representative" (edustaja, asiamies). Johtoportaassa on aina samat arvot: Minister, Assistant Co-Minister, ja Demetrius. Perusjäsenistä seuraava on First Demetrius. Sen jälkeen tulee Assistant Co-Minister ja vielä korkeampiarvoinen on Minister. Viimeinen tunnettu suuri pomo jengissä on King Shorty (Jerome Freeman), tunnetaan myös nimellä "crowned king". Hän on sittemmin poistunut virastaan.[1]

Vuonna 2000 Jerome Freemanin varamies Marvell Thompson (King Vel) perusti Blue Fin Black Disciplesin. Hän liitti Blue Finsin People Nationiin ja jopa otti käyttöön islamilaisia symboleita ja uskoja, joita muutamat People Nation jengit käyttivät. Blue Fins on myös hyväksynyt People Nationin sääntöjä ja sillä on vahvat suhteet perinteisten vihollisten, Black P. Stonesin ja Mickey Cobrasin kanssa. Uskotaan, että Blue Fins itse asiassa aiheutti Jerome Freemanin eroamisen. Yksi syy Blue Finsin muodostumiselle on huonot suhteet muihin Folk Nation jengeihin.

Nykyään, kun King Vel on Black Disciplesin ylin johtaja Freemanin jäätyä pois, alkuperäiset Folk Nationin Black Disciplesit ajattele häntä johtajaksi, eivätkä päästä häntä perinteisiin Black Disciplesin tukikohtiin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]