Bhishma

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
T-90S "Bhishma"

Bhishma on venäläinen T-90-panssarivaunu, joka on ostettu suoraan Venäjältä Intian armeijan käyttöön tai valmistettu venäläisellä lisenssillä Intiassa, missä on ennestään kokemusta T-72:n lisenssivalmistuksesta. Projekti käsitti kaikkiaan 310 panssarivaunua.

Ensimmäiset 124 vaunua toimitettiin Venäjällä valmiiksi koottuina, toiset 86 puoliksi koottuina ja 100 osina. Kokoamisen Intiassa suoritti Intian puolustusministeriön Avadi Heavy Vehicles Factory Tamil Nadun Chennaissa. [1] Ensimmäiset kootut Bhishmat tehdas tuotti 7. tammikuuta 2004.

Ostetut 310 vaunua ylittävän määrän Intia valmistaa itse lisenssivalmistuksena Venäjän Intialle siirtämän teknologian avulla. Panssarivaunujen aseistuksen Intia pyrkii valmistamaan myös itse lisenssillä.

Bhishma

T-90:ssä pitäisi olla parempi pimeätoimintakyky ja operoitavuus taistelukentällä kuin Pakistanin ostamissa T-80:ssä. Pakistania pidetään todennäköisimpänä vihollisena, jos Intia joutuisi sotaan.lähde?

Intialaisessa mekanisoidussa rykmentissä on 46 taistelupanssarivaunua. Bhishmat korvaavat T-54:ia ja T-55:ia mahdollisesti viidessä rykmentissä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä sotaan tai sodankäyntiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.