Bernhard von Gudden

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Bernhard von Gudden

Johann Bernhard Aloys von Gudden (7. kesäkuuta 182413. kesäkuuta 1886) oli saksalainen neuroanatomisti ja psykiatri. Gudden valmistui Wittenbergin yliopistosta vuonna 1848 ja sai harjoituspaikan Siegburgista. Vuosina 18511855 hän toimi psykiatriharjoittelijana Illenaussa Badenissa.

Vuosina 18551869 hän oli Unterfränkische Landes-Irrenanstalt -mielisairaalan johtaja Werneckissa. Vuonna 1869 hän sai työtä Burghölzlin sairaalasta ja psykiatrian professorin viran Zürichin yliopistosta. Myöhemmin hän työskenteli psykologian professorina Münchenissa.

Gudden tunnetaan Baijerin kuninkaan Ludvig II:n yksityisenä hovilääkärinä. Gudden asui aluksi Neuschwansteinin linnassa, ja myöhemmin hänet siirrettiin Ludvigin kanssa Bergin linnaan.

Bergiin saapumisen jälkeen Ludvig II ja von Gudden lähtivät kävelylle. Tämän jälkeen ei tiedetä, mitä tarkalleen ottaen tapahtui. Tiedetään vain se, että heidät molemmat löydettiin myöhemmin hukkuneina 13. kesäkuuta linnan lähellä olevasta Starnberg-järvestä. Virallinen selitys oli, että Ludvig oli päättänyt tappaa itsensä hukuttautumalla, ja kun lääkäri oli yrittänyt estää häntä, oli Ludvig tappanut itsensä ohella lääkärinkin. Mutta myös monenlaisia salaliittoteorioita on rakenneltu Ludvigin kuolemaan liittyen.

Tämä tieteenharjoittajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.