Bernhard von Gudden

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Bernhard von Gudden

Johann Bernhard Aloys von Gudden (7. kesäkuuta 182413. kesäkuuta 1886) oli saksalainen neuroanatomi ja psykiatri. Gudden valmistui Wittenbergin yliopistosta vuonna 1848 ja sai harjoituspaikan Siegburgista. Vuosina 1851–1855 hän toimi psykiatriharjoittelijana Illenaussa Badenissa.

Vuosina 1855–1869 hän oli Werneckissa Unterfränkische Landes-Irrenanstalt -mielisairaalan johtaja ja sai 1869 työtä Burghölzlin sairaalasta ja psykiatrian professorin viran Zürichin yliopistosta. Myöhemmin hän työskenteli psykologian professorina Münchenissä.

Gudden tunnetaan Baijerin kuninkaan Ludvig II:n henkilökohtaisena hovilääkärinä. Gudden asui aluksi Neuschwansteinin linnassa, ja myöhemmin hän siirtyi Ludvigin mukana Bergin linnaan.

Bergiin saapumisen jälkeen Ludvig II ja von Gudden lähtivät kävelylle. Ei tiedetä, mitä sitten tarkalleen ottaen tapahtui. Vain se tiedetään, että molemmat löydettiin 13. kesäkuuta hukkuneina linnan lähellä olevasta Starnberginjärvestä. Virallinen selitys oli, että Ludvig oli päättänyt hukuttautua, ja kun lääkäri oli yrittänyt estää häntä, Ludvig oli surmannut lääkärin. Mutta Ludvigin kuolemasta on rakenneltu myös monenlaisia salaliittoteorioita.

Tämä tieteilijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.