Berlin Südkreuzin rautatieasema

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Berlin Südkreuz
Perustiedot
Lyhenne BPAP
Osoite General-Pape-Straße 1, 10829 Berlin
Avattu 1898, 2006
Liikenne
Paikallisjunat S5, S75, S7, S9
Vaihtoyhteydet U55
Asemarakennus
Tyyppi silta-/pinta-asema
Lipunmyynti kyllä
Ratapiha
Raiteisto 10 laituriraidetta

Berlin Südkreuz (ent. Bahnhof Papestraße) on rautatieasema Berliinissä. Asema avattiin 1898 risteysasemana. Berliinin S-Bahnin ympyrälinjan itä–länsi-suuntainen asema on ylätasolla ja päärautatieasemalle, Dresdeniin sekä Leipzigiin menevät raiteet alatasolla. Asemaa on rakennettu uudelleen vuosituhannen vaihteessa ja nimettiin Berlin Südkreuziksi toukokuussa 2006.

Aseman entinen nimi juontuu läheisen kadun nimestä, joka on nimetty Preussin kenraalin Alexander August Wilhelm von Papen mukaan.

Südkreuzin asema kuuluu Deutsche Bahnin uuteen pitkänmatkan liikenteen konseptiin Berliinissä. Etelä-Berliiniin oli tarvittu uutta pitkänmatkan liikenteen rautatieasemaa, joten Papestraßen asema päätettiin rakentaa ja nimetä se uudelleen samantyyppiseksi kuin Westkreuz ja Ostkreuz ("itä- ja länsiristeys"). Rakennustyöt myöhästyivät huomattavasti ja asema valmistui kuusi vuotta myöhässä toukokuussa 2006.

Südkreuzin asema on nykyisin ICE-junien Hampurin-liikenteen pääteasema.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä rautateihin tai rautatieliikenteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.