Berlin Südkreuzin rautatieasema

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Berlin Südkreuz
Bahnhof Südkreuz Haupteingang.jpg
Perustiedot
Lyhenne BPAP
Osoite General-Pape-Straße 1, 10829 Berlin
Avattu 1898, 2006
Liikenne
Paikallisjunat S5, S75, S7, S9
Vaihtoyhteydet U55
Asemarakennus
Tyyppi silta-/pinta-asema
Lipunmyynti kyllä
Ratapiha
Raiteisto 10 laituriraidetta

Berlin Südkreuz (ent. Bahnhof Papestraße) on rautatieasema Berliinissä. Asema avattiin 1898 risteysasemana. Berliinin S-Bahnin ympyrälinjan itä–länsi-suuntainen asema on ylätasolla ja päärautatieasemalle, Dresdeniin sekä Leipzigiin menevät raiteet alatasolla. Asemaa on rakennettu uudelleen vuosituhannen vaihteessa ja nimettiin Berlin Südkreuziksi toukokuussa 2006.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aseman entinen nimi juontuu läheisen kadun nimestä, joka on nimetty Preussin kenraalin Alexander August Wilhelm von Papen mukaan.

Südkreuzin asema kuuluu Deutsche Bahnin uuteen pitkänmatkan liikenteen konseptiin Berliinissä. Etelä-Berliiniin oli tarvittu uutta pitkänmatkan liikenteen rautatieasemaa, joten Papestraßen asema päätettiin rakentaa ja nimetä se uudelleen samantyyppiseksi kuin Westkreuz ja Ostkreuz ("itä- ja länsiristeys"). Rakennustyöt myöhästyivät huomattavasti ja asema valmistui kuusi vuotta myöhässä toukokuussa 2006.

Südkreuzin asema on nykyisin ICE-junien Hampurin-liikenteen pääteasema.

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Berlin Südkreuzin rautatieasema.

Tämä rautateihin tai rautatieliikenteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.