Bengali (kuvitteellinen valtio)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Bengali on Lee Falkin Mustanaamio-sarjakuvan kuvitteellinen brittien vallasta itsenäistynyt valtio Afrikassa Bengalinlahden edustalla. Lahti sijaitsee todellisuudessa Intian rannikolla, ja Bengali olikin alun perin sijoitettuna Aasiaan. Sen pitkäaikaisena presidenttinä on toiminut Lamanda Luaga. Valtion pääkaupunki on moderni suurkaupunki Morristown, nykyiseltä nimeltään Mawitaan. Muita tärkeitä kaupunkeja ovat Sanloi ja Bengalitown. Naapurimaat ovat demokraattinen Fari Lana (myös Ivory Lana), diktatuurinen Tarashima ja rotusortoa harjoittava Rhodia. Bengali kuuluu YK:hon.

Valtio oli ennen Ison-Britannian alusmaa. Kun Bengali itsenäistyi, sen presidentiksi valittiin vaalissa YK:n lääkäri Lamanda Luaga. Tämä ei kuitenkaan sopinut kenraali Bababulle, joka aloitti sisällissodan. Mustanaamion avulla sota kuitenkin saatiin loppumaan ja Luaga suostui antamaan opetuksen Bababulle: hän voitti tämän nyrkkeilyottelussa. Bababu on sen jälkeen useasti yrittänyt vallankaappausta.

Lamanda toimi Bengalin ensimmäisenä presidenttinä, mutta joutui väistymään, kun kepulipelillä vaalit voittanut Kibali Lubanga siirtyi valtaistuimelle. Bengalin viidakoissa asuva Mustanaamio kuitenkin auttoi syöksemään tyrannin vallasta ja hänet vietiin salaiseen viidakkovankilaan. Lamanda Luaga sai Nobelin rauhanturvapalkinnon ja palasi presidentiksi. Hän kuitenkin joutui eroamaan, koska oli pitänyt Lubangaa lainvastaisesti vankilassa. Nykyisin Luaga on lääkärinä Mawitaanin lähiössä.

Bengalin viidakoita ja osin kaupunkejakin vahtii poliisia muistuttava Viidakkopartio, jonka salaisena ylipäällikkönä toimii Mustanaamio. Bengalilla on myös omat poliisivoimat ja asevoimat.

Bengali on tasavalta, mutta utuvuorilla viidakon takana on edelleenkin lukuisia pieniä ruhtinaskuntia, joissa vallitsevat keskiaikaiset tavat. Yhtä niistä, Baronkhania, hallitsee Mustanaamion nuori ottopoika Rex King. Viidakoissa asuu monia alkukantaisia heimoja, joista tärkeimmät ovat maanviljelijöiden Llongo, karjankasvattajien Wambesi ja kalastajien Mori. Luaga on llongolainen. Viidakon sisimmässä osassa asuu kääpiöheimo ja Mustanaamio.

Bengalin eläimistö on samanlaista kuin muualla sademetsien Afrikassa, mutta siellä elää myös tiikereitä.