Viidakkopartio

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Viidakkopartio on Mustanaamio-sarjakuvassa esiintyvä järjestö, jonka tarkoituksena on ylläpitää Bengalin viidakoiden ja kaupunkien järjestystä. Sen nykyinen johtaja on eversti Worubu, mutta Mustanaamio on järjestön salainen ylipäällikkö. Järjestön tunnus on sama kuin Mustanaamion hyvä merkki: neljä miekkaa, kuin P-kirjainta, ristikkäin. Tunnuslause "Stamus contra malum" tarkoittaa suomeksi "Vastustamme pahuutta". Järjestön lipussa on kuvattuna vuosi 1664, tunnuslause ja tunnus.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viidakkopartion perusti kuudes Mustanaamio vuonna 1664 entisten merirosvojen kanssa. Mustanaamio voitti Sanloin kaupungissa tapahtuneessa kaksintaistelussa merirosvojohtajan Punaparran sekä tämän apurit Sallan, Bartin ja Murskaajan. Hän sai rosvot luopumaan rikoksista ja perusti Viidakkopartion. Punaparrasta tuli järjestön ensimmäinen eversti ja apureista majureita.

Neljännentoista Mustanaamion aikana johtajana oli eversti Cardingham, jolle tehokasta järjestöä tärkeämpää oli paraatit ja hienot univormut. Kasvanutta tyytymättömyyttä pääsi hyödyntämään Singh-merirosvo Chandra Sykharn, joka ujuttautui everstiksi väärennetyllä käskyllä. Tapahtumat johtivat siihen, että 14. Mustanaamio kuoli Sykharnin luodista, ja 15. Mustanaamio oli pakotettu siirtymään tuntemattomaksi.

15. Mustanaamio rakennutti uuden tukikohdan Sykharnin kätyreiden tuhottua edellisen. Hän järjesti ylipäällikön huoneen niin, että siellä oli vain kassakaappi. Kassakaapin pohjalla oli salalokero, josta johti käytävä tukikohdan ulkopuolella olevaan hylättyyn ja muka myrkylliseen kaivoon. Douglas Wilde, Sykharnin seuraaja everstinä, oli viimeinen eversti, joka tiesi kuka Viidakkopartiota oikeasti johti.

Presidentti Lubangan aikana syntyi kiista järjestön itsenäisyydestä. Se johti uhkailuun ja Lubangan voimannäytökseen: ilmavoimien hävittäjällä ammuttiin ohjus hylättyä kaivoa kohti, jolloin salaisuus paljastui. Käytävä muurattiin umpeen. (Operaatio Viidakkopartio MN 02/1994) Mustanaamio löysi kuitenkin uuden reitin, ja kassakaappiviestit jatkuvat edelleen.

Toiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viidakkopartio ylläpitää järjestystä viidakoissa ja Bengalin kaupungeissa. Järjestö huolehtii metsästysluvista ja toimii Bengalin poliisi- ja asevoimien apuna itsenäisenä yksikkönä. Se kouluttaa vuosittain tuhannesta hakijasta kymmenen partiomiestä. Järjestöllä on käytössään modernit aseet ja kuljetusvälineet, mukaan lukien kuljetushelikopterit.

Viidakkopartiota johtaa eversti, jonka yläpuolella on vain salainen ylipäällikkö Mustanaamio. Eversti on ainoa, joka pääsee käymään ylipäällikön huoneessa. Kun eversti panee huoneessa olevaan kassakaappiin tiedonannon ylipäällikölle, syttyy lamppu Mustanaamion apulaisen, Toman asunnossa. Kun Mustanaamio saa rumpuviestinä ("Lamppu palaa") tiedon, hän kulkee salaista tunnelia pitkin kassakaapin valepohjalle ja panee vastauksensa kaappiin. Lamppu syttyy huoneen ulkopuolella.

Viidakkopartion jäseniä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Mustanaamio, ylipäällikkö, salainen 15. Mustanaamiosta lähtien
  • Diana Palmer-Walker, Mustanaamion vaimo, partiomiehenä (Diana viidakkopartiossa, MN 16/1973)
  • Edgar Rice Burroughs

Everstit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Punaparta, 6. Mustanaamion aikaan, ensimmäinen eversti, entinen merirosvojohtaja
  • Cardingham, 14.
  • Chandra Sykharn, 14. - 15., väärä eversti
  • Douglas Wild, 15.
  • John William Weeks, edellinen eversti
  • Jonathan Worubu, nykyinen eversti