Baten Kaitos Origins

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Baten Kaitos Origins
Kehittäjä tri-Crescendo, Monolith Soft
Julkaisija Nintendo
Suunnittelija Yasuyuki Honne
Säveltäjä Motoi Sakuraba
Pelisarja Baten Kaitos
Julkaistu
  • JP 3. helmikuuta 2006
  • NA 25. syyskuuta 2006
Lajityyppi roolipeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus USK 6
Alusta Nintendo GameCube
Jakelumuoto 2 x GameCuben 8 cm optinen levy
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Baten Kaitos Origins (jap. バテン・カイトスII 始まりの翼と神々の嗣子, Baten Kaitosu II: Hajimari no Tsubasa to Kamigami no Shishi) on vuonna 2006 julkaistu roolipeli. Namco ja Monolith Soft paljastivat pelin olemassaolon ensimmäistä kertaa Tokyo Game Show’ssa vuonna 2005. Pelin virallinen nimi julkistettiin E3-messuilla vuonna 2006.

Baten Kaitos Origins on jatko-osa Kaitos: Eternal Wings and the Lost Oceanille. Pelin julkaisijana oli Nintendo, vaikka pelisarjan ensimmäisen osan Amerikassa, Euroopassa ja Japanissa julkaisi Namco. Euroopassa Baten Kaitos Originsia ei koskaan julkaistu Amerikassa koetun huonon myyntimenestyksen vuoksi. Japanissa peli tuli myyntiin 3. helmikuuta 2006 ja Pohjois-Amerikassa 25. syyskuuta 2006.

Baten Kaitos Originsin kamppailusysteemi perustuu korteilla taisteluun, toisin kuin monissa muissa roolipeleissä.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koska peli sijoittuu juonellisesti ensimmäistä Baten Kaitosta aikaisemmaksi, useat Baten Kaitos: Eternal Wings and the Lost Oceanin hahmot esiintyvät myös Baten Kaitos Originsissa, tosin eri ikäisinä. Geldoblame on 25, Almarde 19, Gibari 14, Ladekahn 12, Savyna viisi vuotta sekä Kalas sekä Lyude syntyvät pian.

Pelattavat hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Suojelushenki – Olento, pelaaja, joka seuraa Sagia ja hänen kumppaneitaan. Pelaaja voi suojelushenkenä vaikuttaa pelin kulkuun vastaamalla Sagin ajoittain esittämiin kysymyksiin.
  • Sagi – Pelin pääprotagonisti, joka liittyi keisarilliseen armeijaan 15 vuoden ikäisenä, jotta voisi auttaa näin äitiään ja adoptoituja sisariaan.
  • Guillo – Guilloa voisi helposti erehtyä luulemaan primitiiviseksi Paramachinaksi, semiautomaattiseksi taistelurobotiksi, joita Alfardin valtakunta käyttää tarkoituksiinsa. Pelin edetessä ilmenee kuitenkin, että Guillo eroaa suuresti tavallisesta Paramachinasta: hän pystyy esimerkiksi ajattelemaan ja puhumaan itse. Guilloon viitataan usein sanalla "nukke". Guillo on hyvin suorapuheinen ja tuntee selkeästi vastenmielisyyttä Millyä kohtaan - hän kutsuu tyttöä usein lutkaksi, kyseenalaistaa tämän motiiveja ja uhkailee syödä tämän.
  • Milly – Milly (oikealta nimeltään Milliarde) on voimakastahtoinen, itsepäinen ja voimakas tyttö, joka pelastaa Sagin ja Guillon näiden paetessa valtakunnasta ja taistellessa ensimmäistä kertaa Giacomoa vastaan.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Baten Kaitos Originsin tarina sijoittuu 20 vuotta Baten Kaitos: Eternal Wings and the Lost Oceanin tapahtumia edelle. Päähenkilö on Sagi, 15-vuotias nuorukainen, joka tekee töitä Alfardin valtakunnan eliittiyksikössä, Pimeyden palveluyksikössä (Dark Sevice). Sen tehtävänä on raportoida tapahtumista yhdelle maan johtavista poliitikoista, lordi Baelheitille. Sagin mukana liikkuu myös Guillo, joka muistuttaa ulkonäöllisesti paljonkin Paramachinaa, koneellista nukkea, mutta joka pystyy tosiasiassa liikkumaan taikuuden ansiosta ja aistimaan asioita.

Pelin pääteema on kamppailu promagnusoitumisen (johon kuuluvat sydämen voima, sielunsiivet, taikuus) ja promachinosoitumisen (tekniikka, mekaniikka) välillä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Musiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaiken Baten Kaitos Originsissa kuultavan musiikin on säveltänyt ja järjestänyt Motoi Sakuraba. Baten Kaitos Original Soundtrack on TEAM Entertainmentin 28. maaliskuuta 2006 julkaisema kolmen CD:n albumi, joka sisältää pelin musiikit. Originsiin sisältyy kaikkiaan 61 musiikkiraitaa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]