Banzuke

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Banzuke (myös Kinniku Banzuke sekä Unbeatable Banzuke) on japanilainen televisiosarja, jossa ihmiset yrittävät päästä mestareiden kirjaan erilaisissa lajeissa. Lajeja ohjelmassa on noin kaksikymmentä kappaletta. Esim. "Kenguru", "Bambulaukka", "Superpyörä", "Jättipallo", "Dominosilta"... Ohjelmaa juontaa koomikko Rome Kanda, joka esiintyy ohjelmassa nimellä Kei Kato[1]. Suomessa nähtävässä versiossa ohjelma juonnetaan japaniksi, profiilit esitetään englanniksi. Suomessa ohjelmaa esittää JIM. Sarjaa tehtiin vuosina 19952002. Ohjelman kuvaukset pantiin jäihin kun kaksi kilpailijaa loukkaantui erittäin vakavasti kilpaillessaan lajissa "Power Island"[2]. Vuodesta 2008 alkaen sarjaa alettiin kuvata uudelleen.

Banzuken lajit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bambulaukka I, II, III

Bambulaukassa kävellään esteiden yli puujaloilla. Tässä lajissa on ollut kaksi onnistujaa. Alkuperäisen radan esteet ovat Shakkilauta, Astinkivet, Portaat, Riippusilta, Kapeat Portaat, Vallihauta, Tukkisilta ja S-Silta. Toisen radan esteet ovat Aidat, Liukuhihna, Vihreä Vuori tai Lumivuori, Tuplamutka, Astinkivet, Viistoramppi, Riippusillat, Vasaraväistö ja Sortunut S-Silta. Kolmannen radan esteet ovat Potkurit, Liikkuva Verkko, Renkaat, Kiipeilymäki, Sik-Sak-mäki, Keinutukit, Jousitolpat, portaat, ja Pyörivä Tukki.

Banzai 90

Banzai 90-lajissa kilpailevat kuusihenkiset joukkueet. Joukkueiden pitää saada neljä jäsenistään roikkumaan. Mikäli kaikki onnistuvat roikkumaan vähintään 10 sekuntia, joukkue saa nimensä lajin Banzuken mestareiden kirjaan. Tässä lajissa on ollut neljä onnistujaa.

Daruma 7

Daruma 7:ssä kilpailijoiden pitää lyödä 7 kiekkoa niin että kiekkopinon päällä oleva punainen daruma ei putoa maahan. Lajista on myös tehty lajit Super daruma, jossa on 9 kiekkoa ja Ässädaruma, jonka kiekot levenevät. Tässä lajissa on ollut 4 eri onnistujaa.

Dominosilta I, II, III

Dominosillalla kävellään dominosillan päältä. Tässä lajissa on ollut 2 onnistujaa.

Helikopteri

Helikopteri-lajissa ihmiset kilpailevat radio-ohjattavalla helikopterilla. Tässä lajissa on ollut 1 onnistuja. Radan esteet ovat Nauhapujottelu, Korkea Torni, Romutunnelit, Häkki ja Luola, jonka jälkeen tulee lepopaikka. Sitten tulevat Tuulettimet, Hullu Kahdeksikko ja Liukurengas, jonka jälkeen täytyy laskeutua Laskeutumisalustalle.

Hämähäkkiseinä

Kahjoista ninjoista tuttu laji, jossa pitää mennä hämähäkkiseinän läpi. Tässä lajissa on ollut 2 eri onnistujaa.

Keinulauta 60

Keinulauta 60-lajissa on lajin nimen mukaisesti 60 sekuntia aikaa onnistua. Ensin toisen kilpailijan pitää ottaa tynnyri telinestä ja antaa toiselle joukkueen jäsenelle. Siteen toisen joukkueen jäsenen on laitettava tynnyri toisen puolen telineeseen. Tämän jälkeen molempien kilpailijoiden on palattava takaisin keskelle. Tässä lajissa on ollut yksi voittaja.

Kendama

Kendamassa pitää saada suuri pallo kolmen eri kokoisen vaakakupin päälle.

Kenguru

Kenguru-lajissa hypitään hyppykepillä. Kukaan ei ole pystynyt selvittämän tiensä Kengurussa maaliin, vaikka useita hyviä yrityksiä on tässä lajissa nähty. Radan esteet ovat Portaat, Sik-sak-polku, Sienet, Pensaat ja Kapea Silta, jonka jälkeen tulee lepopaikka. Sitten tulevat Shakkilauta, Putoavat Kivet, Neonverkko ja Sortunut Silta.

Kissakärryt

Kissakärryissä toinen ohjaa kärryä ja toinen on kärryn kyydissä. Lajin 4 ensimmäistä estettä pitää suorittaa 60 sekunnissa. Radan esteet ovat Banaanimutka, Melonimäki, Donitsirinki ja Rotanloukku, jonka jälkeen tulee lepopaikka. Sitten tulevat Kirjahylly, Hajonnut Piano, Viistopolku, Sik-Sak-muuri ja Kiertyvä Kalanruoto.

Koskematon

Koskenmaton-lajissa kaksi ottelijaa taistelee siten, että ottelijan on otettava toiselta ottelijalta tämän sauva. Kun kilpailija on saanut kaksi sauvaa hän voittaa. Tässä lajissa on 1 mestari.

Käsillä kävely I, II, III

Käsillä kävelyssä lajin kilpailijat kävelevät käsillä erilaisten esteiden yli. Tässä lajissa on yhteensä 3 eri onnistujaa. Alkuperäisen radan esteet ovat Nojapuut, Taivaan Portaat, Pohjaton Kuilu ja Pirunsilta, jonka jälkeen tulee lepopaikka. Sitten tulevat Vuoristopolku, Manalan Portaat, Motivaatiomäki ja Kapea Silta. Toisen radan esteet ovat Rautaristikko, Aaltokukkulat tai Kukkulaportaat ja Vesieste, jonka jälkeen tulee lepopaikka. Sitten tulevat Tukkivuori, Riippusilta, Rikkonaiset Rappuset ja S-Mäki. Kolmannen Radan esteet ovat Soraportaat, Kalliovuori, Tukkimäki, Liukuhihna tai Bambusilta ja Vihreä Nousu, jonka jälkeen tulee lepopaikka. Sitten tulevat Hissi, Riippusilta, Vesimäki ja Tulivuori.

Jättipallo

Jättipallossa kilpaillaan jättipallolla.

Lihaskunto

Lihaskunnossa testataan lihasten kuntoa.

Ottoto 9

Ottoto 9-lajissa kilpailijat pitävät sormella metallista tankoa. Tässä lajissa on ollut yksi voittaja. Radan esteet ovat Käännös Oikeaan, Portaat, Poikkipuut, Viuhuvat Vasarat, Kapenevat Portaat ja Kapea Silta, jonka jälkeen tulee lepopaikka. Sitten tulevat Potkuri, Viisi Esirippua ja S-Mutka.

Pierrotin tiellä I, II, III, IV, V

Pierrotin tiellä-lajissa yrittäjät ajavat yksipyöräisellä. Tässä lajissa on ollut 8 voittoa. Alkuperäisen radan esteet ovat Pujottelu, Jyrkkä Mäki, Sik-Sak-silta, Kulmaportaat, Jousilevyt, Heiluri, Väli, Loppuportaat ja Urasilta. Toisen radan esteet ovat Mutkapujottelu, Ramppi, Keinulauta, Mutkamäki, Heiluri, Kulmasilta, Kolme Loikkaa, Portaat ja Tukkisillta. Kolmannen radan esteet ovat Ympyrä, Pujottelu, Ramppi, S-Silta, Portaat, Vasaraväistö, Sik-Sak-silta, Kolmoisramppi Takaperin ja Kapea Silta. Neljännen radan esteet ovat Aika-Ajo, Pujottelu, Portaat, Vaaralliset Vasarat, Sik-Sak-rinne, Miekkamäki, Alamäki ja Kapea Silta. Viidennen radan esteet ovat Elämänpyörä, Kukkapujottelu, Ristisilta, Kivivyöry, S-Silta, Keinulauta, Liukuhihna, Tasapainosilta ja Raivokas Rinne.

Pierrotin aave

Pierrotin aave on "Pierrotin tiellä" -lajin "kauhuversio". Lajissa ei ole onnistujia.

Pikatikki

Pikatikissä tehdään punneruksia kolmen minuutin ajan. Lajin ylivoimainen mestari Kohei Asano on voittanut kaikki haastajansa. Myös Kahjot ninjat-kilpailija Katsumi Yamada on kisannut Pikatikissä.

Rakkaus koetuksella

Avioparit ja sukulaiset kilpailevat tässä lajissa. Kaksihenkisillä joukkueilla on 60 sekuntia aikaa päästä lähelle. Tämän lajin on onnistunut läpäisemään 2 joukkuetta.

Skeittaus

Skeittaus-lajissa lajin kilpailijat skeittaavat skeittilaudalla. Tässä lajissa on 1 mestari. Radan esteet ovat Ollie-Porras, Ramppikuume,Putki ja Reili, jonka jälkeen tulee lepopaikka. Sitten tulevat Kapeat Mäet, Portaat, Kaksoisramppi, Kanjoni ja Hyppyramppi.

Superpyörä I, II, III

Superpyörä-lajissa ajetaan pyörällä radalla. Superpyörässä on mestareiden kirjaan saanut nimensä 3 eri henkilöä. Alkuperäisen radan esteet ovat Oja, Kivitarha, Kaapelikelat, Jättiaskelmat, Sik-Sak-polku, Sortunut Silta, Kuolemanlaakso, Jyrkkä Mäki ja Suuri Pudotus. Toisen radan esteet ovat Sahakukkulat, Kivitarha, Tynnyrihyppy, Raidesilta, Kaapelikelat, Tikapuut, Hyppylavat ja Kuolonhyppy. Kolmannen radan esteet ovat Sahakukkulat, Levylautaset, Portaat ja rinne (Portaista ja Rinteestä saa valita), Trampoliinihyppy, Vierivät Kivet, Korkea Askelma, Nouseva Lankkusilta, Tornit ja Maapallo.

Trampoliini

Trampoliini-lajissa on hypättävä trampoliininta kolmeen erikorkuiseen torniin.

Tuskien tie

Tuskien tiessä kilpailijoiden pitää päästä läpi radasta, jossa pyörii jatkuvasti tankoja.

Banzuken lajien mestarit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Bambulaukka I – Hiroshi Kobayashi – 1:37
  • Bambulaukka II – Hiroshi Takahashi – 1:01
  • Banzai 90 – Acrobatics Team – 45,79 sekuntia, Arm Wrestling Team – 36,53 sekuntia, Break Monkeys and Cheerleaders – 20,66 sekuntia, Nippon Sports Science University – 11,59 sekuntia
  • Daruma 7 – Atsuya Furuta, Yoichi Fukaya, Yoshimitsu Nishiumi, Kazunori Harayama
  • Dominosilta I – Makoto Tsuji – 31 sekuntia ja Suichi Shirotori – 19 sekuntia
  • Helikopteri – Yuji Kamiya – 4:31
  • Hämähäkkiseinä – Shinobu Sekiya – 1:06, Kiyohara Yagi – 1:00
  • Keinulauta 60 – Hiroyasu Matsukawa, Mitsuyoshi Tanaka, ja Yuji Iwana – 11 sekuntia
  • Koskematon – Yasutoski Kujirai
  • Käsillä kävely I – Aizu Nie – 2:11, Yukio Iketani – 0:54
  • Käsillä kävely II – Yuki Takahashi – 1:15
  • Lihaskunto – Jaguar Yokota, Jimon Terakado, Yasuei Yakushiji, Shigeyuki Nakamura
  • Pierrotin tiellä I – Fuyuki Tsuchiya – 1:45, Yuichi Ono – 1:18
  • Pierrotin tiellä II – Natsuki Hata – 50s, Daiki Izumida – 47s, Yuichiro Kato – 30 s
  • Pierrotin tiellä III – Yuichiro Kato – 3:03
  • Pierrotin tiellä IV – Yoshiaki Handa – 2:41
  • Pierrotin tiellä V – Yoshiaki Handa – 2:36
  • Ottoto 9 – Tomoteru Fukuda – 4:52
  • Pikatikki – Kohei Asano
  • Rakkaus koetuksella – Atsushi ja Michiko Hirata – 49 s, Naomi ja Tatsuya Gunzi – 59 s
  • Skeittaus – Kentaru Tanaka – 2:02
  • Superpyörä I – Isamu Hasenaka – 1:30
  • Superpyörä II – Jaromir Spechny – 4:18
  • Superpyörä III – Keigo Arizono – 4:06

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.