Azzedine Alaïa

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Azzedine Alaïa (noin 1940 Tunis, Tunisia[1][2]18. marraskuuta 2017 Pariisi, Ranska[3][4]) oli tunisialaissyntyinen muotisuunnittelija, joka oli suosionsa huipussa 1980-luvulla.

Alaïa opiskeli muotoilua École des Beaux-Artsissa Tunisissa. Valmistuttuaan hän pääsi töihin vaatesuunnittelijan assistentiksi mutta alkoi pian vaatettaa omiakin asiakkaitaan. Vuonna 1957 Alaïa muutti Pariisiin työskennelläkseen muodin parissa. Hän teki töitä Guy Larochelle kahden kauden ajan ja Thierry Muglerille aina 1970-luvun loppuun asti. Vuonna 1980 Alaïa lanseerasi ensimmäisen valmisvaatekokoelmansa ja sai tuolloin Ranskan kulttuuriministeriöltä vuoden suunnittelijan tunnustuksen. Vuoteen 1988 mennessä Alaïa oli avannut liikkeet jo Beverly Hillsiin, New Yorkiin ja Pariisiin.

Alaïa tunnettiin taidokkaasti valmistetuista tyköistuvista vaatteistaan. Hän oli suosiossa erityisesti 1980-1990-luvulla. 2000-luvulla hän oli yhteistyössä italialaisen Pradan ja sveitsiläisen Richemontin kanssa. Muun muasa Michelle Obama on käyttänyt hänen suunnittelemiaan vaatteita.[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.