Auderghem

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Auderghem
Oudergem
Lippu
Lippu
Vaakuna
Vaakuna
Auderghemin sijainti Brysselissä
Auderghemin sijainti Brysselissä
Valtio Belgia
Alue Bryssel
Hallinto
 – Hallinnon tyyppi Kunta
 – Pormestari Didier Gosuin
Kunnanvaltuusto 31 paikkaa
Pinta-ala
 – Kokonaispinta-ala 9,03 km²
Väkiluku (2008) 30 378
 – Tiheys 3 364 as./km²
Postinumero 1160

Auderghem (holl. Ouderghem) on yksi Belgian 359:stä kunnasta ja yksi yhdeksästätoista Brysselin alueella sijaitsevasta. Kuten muutkin Brysselin kunnat, Auderghem on kaksikielinen.

Auderghemissa asuvien ihmisten määrä oli vuoden 2008 ensimmäisenä päivänä 30 378.lähde? Laskun oli suorittanut INS (ranskaksi Institute natoinal de statistique). Auderghemin postinumero on 1160. Yhteensä pinta-alaa sillä on vähän alle 9,03 km², josta hyvin huomattava osa on metsää, josta Kaakkois-Brysseliin ulottuva Forêt de Soignes muodostaa suurimman osan. Metsässä on rakennettuna kävelyreittejä ympäriinsä ja se tarjoaa kävijöille hyvän luontokokemuksen. Auderghemilla on yhteistä rajaa kuuden muun belgialaisen kunnan kanssa, jotka ovat Etterbeek, Ixelles, Overijse, Tervuren, Watermael-Boitsfort sekä Woluwe-Saint-Pierre.

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kolme Kaakkois-Brysselin metsissä sijainnutta kaupunkia, Auderghem, Watermael ja Boitsfort olivat kauan sitten eläneet vuosisatoja yhdessä. Vuonna 1794 Ranskan suuren vallankumouksen sotilaat suunnittelivat erottaa ne toisistaan saadakseen kolme erillistä kuntaa. Ensimmäiseen maailmansotaan mennessä kunnassa asusti jo 8 000 asukasta.

Ystävyyskaupungit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]