Asian Institute of Technology

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
AIT:n kampuksen ympäristöä

Asian Institute of Technology eli AIT (suom. "Aasian teknillinen korkeakoulu") on kansainvälinen yliopisto, joka toimii Bangkokissa Thaimaassa. AIT on perustettu vuonna 1959 vahvistamaan Kaakkois-Aasian ja Tyynenmeren alueen tekniikan muutosta ja kestävää kehitystä. Merkittävä osa yliopiston rahoituksesta on tullut eri valtioilta – myös Suomelta – ja kehitysjärjestöiltä.

Opiskelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AIT:n opiskelukieli on englanti. Siellä opiskelee täyspäiväisesti 1 500 opiskelijaa liki 40 maasta. Opetushenkilökuntakin on kansainvälistä, yli 20 maasta.

Lukukaudessa opiskellaan tyypillisesti neljää eri kurssia, joista on sekä väli- että lopputentti. Suoritettu tentti arvostellaan asteikolla 0–4, ja opiskelijan on saavutettava lukukauden tenteistä vähintään keskiarvo 2,5. Kuitenkin kaikkien kurssien vähimmäiskeskiarvon on oltava 2,75. Lisätenttimahdollisuudet ovat erittäin harvinaisia.

Tutkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AIT:ssa annetaan tekniikan ja kaupan alan ylintä opetusta neljällä eri osastolla, ja loppututkintoja on kahdella tasolla:

Master: (vastaa suomalaista ylempää korkeakoulututkintoa), opiskelua vähintään 4 lukukautta eli 22 kuukautta;
Doctor: (vastaa suomalaista tohtorintutkintoa), opiskelua ja tutkimustyötä vähintään 6 lukukautta eli 34 kuukautta.

Master-tutkintoon opiskelevalta vaaditaan hyvä bachelor-taso (neljä vuotta yliopisto-opiskelua) ja osoitus englannin kielen (TOEFL vähintään 500) taidosta. Tohtorintutkintoon vaaditaan vähintään arvosanalla 3,5 suoritettu master-tutkinto AIT:ssa tai vastaava.

Lisäksi on mahdollisuus suorittaa Master-tutkinnon opiskeluja erikseen: certificate-tutkinto vastaa yhden lukukauden opiskeluja ja diploma-tutkinto kahden lukukauden opintoja.

Opiskeluvuosi AIT:ssa on vuodesta 2003 alkaen jakautunut kahteen lukukauteen (aikaisemmin kolme), jotka alkavat elo- ja tammikuussa.

Kustannukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhden lukukauden opiskelumaksut ovat 170 000 Thaimaan bahtia, joka vastaa noin 3 500 euroa, joten master-tutkinnon maksut ovat noin 14 000 euroa ja doctor-tutkinnon noin 21 000 euroa. Maksujen lisäksi opiskelijan on huolehdittava myös opiskeluaikaisista elin- ja opiskelumateriaalikustannuksistaan, jotka ovat arviolta vähintään 3 000 euroa vuodessa.

Suomen rahoitus AIT:lle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomen valtio valitsi aikoinaan AIT:n kehittämiseen vaikuttamisen yhdeksi Suomen kehityspolitiikan välineeksi. Vuodesta 1990 lähtien on Suomen valtion ja teollisuuden panostuksilla kehitetty yliopiston tietoliikennetekniikan, sellu- ja paperitekniikan sekä yliopiston Hanoin koulutuskeskuksen eli AIT Center in Vietnamin toimintaa. Panostukset ovat olleet toimintatilojen rakennuttamista, suomalaisen ja kansainvälisen opetushenkilöstön rekrytoimista sekä opiskelustipendien myöntämistä yliopistolle. AIT:ssa työskentelee kuusi suomalaista professoria ja luennoitsijaa.

Yliopisto tarjoaa opiskelukustannukset kattavia stipendejä kohdealueensa lahjakkaille, mutta varattomille opiskelijoille. Näitä on opiskelijoista lähes puolet. Rahoitukset stipendeihin tulevat yliopiston yhteistyökumppaneilta, joista tärkeimpiä ovat Thaimaa, EU-maat, Sveitsi, Norja, Japani, Kanada, Etelä-Korea sekä useat YK-järjestöt.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]