Asian Institute of Technology

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Asian Institute of Technology
AIT
AIT:n pääsisäänkäynnin edustaa (2011).
AIT:n pääsisäänkäynnin edustaa (2011).
Perustettu 1959
Tyyppi julkinen
Henkilökunta 215
Opiskelijoita 1 915
Sijainti

Bangkokin suurkaupunkialue (58 Moo 9, 42.km Paholyothin Highway, Klong Luang,

Pathumthani 12120), Thaimaa
Sivusto www.ait.ac.th

Asian Institute of Technology eli AIT (suom. "Aasian teknillinen korkeakoulu") on kansainvälinen yliopisto, jonka pääkampus sijaitsee Thaimaassa noin 40 kilometriä Bangkokin keskustasta pohjoiseen.[1][2]

Oppilaitos tarjoaa tekniikan, luonnontieteen ja hallinnon maisteri- ja tohtorikoulutusta alemman korkeakoulututkinnon suorittaneille. AIT:n opetus on organisoitu kolmeen osastoon (tiedekuntaan), jonka alaisuudessa oppiainelaitokset toimivat (englanniksi): School of Engineering and Technology (SET); School of Environment, Resources and Development (SERD); sekä School of Management (SOM). Lisäksi AIT:llä on sivutoimipiste Vietnamissa, joitain muita tutkimus- ja palvelukeskuksia ja kansainvälinen koulu.[2][3]

AIT on perustettu vuonna 1959 vahvistamaan Kaakkois-Aasian ja Tyynenmeren alueen tekniikan muutosta ja kestävää kehitystä.[1] Merkittävä osa yliopiston rahoituksesta on tullut eri valtioilta – myös Suomelta – ja kehitysjärjestöiltä.

Opiskelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AIT:n opiskelukieli on englanti. Siellä opiskelee täyspäiväisesti 1 900 opiskelijaa yli 40 maasta. Opetushenkilökuntakin on kansainvälistä, yli 20 maasta.[4]

Lukukaudessa opiskellaan tyypillisesti neljää eri kurssia, joista on sekä väli- että lopputentti. Suoritettu tentti arvostellaan asteikolla 0–4, ja opiskelijan on saavutettava lukukauden tenteistä vähintään keskiarvo 2,5. Kuitenkin kaikkien kurssien vähimmäiskeskiarvon on oltava 2,75. Lisätenttimahdollisuudet ovat erittäin harvinaisia.

Verkkonäkyvyyttä korostavassa espanjalaisessa Webometrics-yliopistorankingissa yliopisto ylsi vuonna 2018 Thaimaan 12. parhaaksi yliopistoksi ja maailmanlistan sijalle 1385.[5]

Tutkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AIT:ssa annetaan tekniikan ja kaupan alan ylintä opetusta neljällä eri osastolla, ja loppututkintoja on kahdella tasolla:

Master: (vastaa suomalaista ylempää korkeakoulututkintoa), opiskelua vähintään 4 lukukautta eli 22 kuukautta;
Doctor: (vastaa suomalaista tohtorintutkintoa), opiskelua ja tutkimustyötä vähintään 6 lukukautta eli 34 kuukautta.

Master-tutkintoon opiskelevalta vaaditaan hyvä bachelor-taso (neljä vuotta yliopisto-opiskelua) ja osoitus englannin kielen (TOEFL vähintään 500) taidosta. Tohtorintutkintoon vaaditaan vähintään arvosanalla 3,5 suoritettu master-tutkinto AIT:ssa tai vastaava.

Lisäksi on mahdollisuus suorittaa Master-tutkinnon opiskeluja erikseen: certificate-tutkinto vastaa yhden lukukauden opiskeluja ja diploma-tutkinto kahden lukukauden opintoja.

Opiskeluvuosi AIT:ssa on vuodesta 2003 alkaen jakautunut kahteen lukukauteen (aikaisemmin kolme), jotka alkavat elo- ja tammikuussa.

Kustannukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhden lukukauden opiskelumaksut ovat 170 000 Thaimaan bahtia, joka vastaa noin 3 500 euroa, joten master-tutkinnon maksut ovat noin 14 000 euroa ja doctor-tutkinnon noin 21 000 euroa. Maksujen lisäksi opiskelijan on huolehdittava myös opiskeluaikaisista elin- ja opiskelumateriaalikustannuksistaan, jotka ovat arviolta vähintään 3 000 euroa vuodessa.

Suomen rahoitus AIT:lle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomen valtio valitsi aikoinaan AIT:n kehittämiseen vaikuttamisen yhdeksi Suomen kehityspolitiikan välineeksi. Vuodesta 1990 lähtien on Suomen valtion ja teollisuuden panostuksilla kehitetty yliopiston tietoliikennetekniikan, sellu- ja paperitekniikan sekä yliopiston Hanoin koulutuskeskuksen eli AIT Center in Vietnamin toimintaa. Panostukset ovat olleet toimintatilojen rakennuttamista, suomalaisen ja kansainvälisen opetushenkilöstön rekrytoimista sekä opiskelustipendien myöntämistä yliopistolle. AIT:ssa työskentelee kuusi suomalaista professoria ja luennoitsijaa.

Yliopisto tarjoaa opiskelukustannukset kattavia stipendejä kohdealueensa lahjakkaille, mutta varattomille opiskelijoille. Näitä on opiskelijoista lähes puolet. Rahoitukset stipendeihin tulevat yliopiston yhteistyökumppaneilta, joista tärkeimpiä ovat Thaimaa, EU-maat, Sveitsi, Norja, Japani, Kanada, Etelä-Korea sekä useat YK-järjestöt.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b About AIT, ait.ac.th. Viitattu 4.7.2018. (englanniksi)
  2. a b Company Overview of Asian Institute of Technology bloomberg.com. Viitattu 4.7.2018. (englanniksi)
  3. Administration AIT, ait.ac.th. Viitattu 4.7.2018. (englanniksi)
  4. AIT Facts and Figures AIT, ait.ac.th. Viitattu 4.7.2018. (englanniksi)
  5. Webometrics Ranking of World Universities: Thailand (espanjalaisen tutkimuskeskus Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC):n yliopistolistaus) January 2018. Cybermetrics Lab/ CSIC, webometrics.info. Viitattu 4.7.2018. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]