Anssi Tiittanen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Anssi Tiittanen (s. 1979) on Think Twice -yhtyeessä vaikuttanut, nykyisin soolouraa tekevä artisti.

Yhtyeessään laulajana ja kitaristina toimiva Tiittanen on julkaissut soololevyn Veren perintö (Aikamedia 2008) sekä Anssi Tiittanen & Kantrisydän (Aikamedia 2013).

Varsinaisessa ammatissaan Anssi Tiittanen toimii helluntaiseurakuntien viikkolehden Ristin Voiton toimituspäällikkönä.

Think twice[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anssi Tiittanen perusti Think twice -gospelyhtyeen Jami Suhosen ja Joona Ryödin kanssa vuonna 1994. Yhtye esiintyi vuoteen 2008 saakka. Think twicen tuotannossa Tiittasen tunnetuimpia sävellyksiä ovat

  • Enkeli (1998)
  • Taivaassa ei ole luusereita (1998)
  • Ethän tänne jää (2002)

Anssi Tiittanen profiloitui Think twicessa tunnelmallisten, hitaiden kappaleiden säveltäjänä ja tulkitsijana. Think twicen lopetettua toimintansa Tiittasen tuotanto on pysynyt countryyn ja folkiin vivahtavassa gospelmusiikissa.

Enkeli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anssi Tiittasen tunnetuin sävellys on Enkeli Think twicen albumilta Taivas (1998). Kappaleen on yhtyeen lisäksi levyttänyt yhdeksän eri solistia tai ryhmää. Think twicen ohella laulun tunnetuimman tulkinnan on tehnyt Laura Pakarinen albumille Kaduilla tuulee (Aikamedia 2003), jolle Anssi Tiittanen teki myös muita sävelmiä.

Työ toimittajana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anssi Tiittanen perusti Jooram Mäkisen kanssa radikaali.net -internetsivuston vuonna 2000. Hän on ollut perustamisesta lähtien sivuston pääkirjoitustoimittaja ja kolumnisti. Tiittanen toimi vuosina 2005-2006 Päivä Osakeyhtiön julkaiseman Dynamite News -nuorisolehden päätoimittajana. Vuodesta 2006 alkaen Tiittanen on toiminut helluntaiseurakuntien viikkolehden Ristin Voiton toimituspäällikkönä. Lisäksi hän toimii helluntaiherätyksessä erilaisissa luottamustoimissa.

Kure - Yksinäinen susi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anssi Tiittanen on kirjoittanut pastori, evankelista Markku Tuppuraisen elämäkertakirjan Kure - Yksinäinen susi (Kuva ja Sana 2004). Teosta on vuoteen 2012 mennessä myyty noin 6 000 kappaletta.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]