Ans kattoo ny (kappale)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Ans kattoo ny / Joskus kosket sydäntäin”
Anita Hirvonen
Singlen tiedot
 Albumilta Ans kattoo ny
 A-puoli ”Ans kattoo ny”
 Julkaistu 1983
 Tyylilaji iskelmämusiikki
 Kesto 03.04
 Levy-yhtiö CBS
Anita Hirvosen muut singlet

”Ans kattoo ny / Joskus kosket sydäntäin”

Ans kattoo ny on suomalainen iskelmä vuodelta 1983. Sen sävelsi Antti Hyvärinen ja sanoitti Chrisse Johansson. Kappaleen tulkitsi Anita Hirvonen ja se on yksi hänen suuria menestyksiään ja samannimisen albumin avausraita. Kappale julkaistiin myös seitsentuumaisena vinyylisinglenä b-puolenaan "Joskus kosket sydäntäin".[1][2] Albumin myynti ylitti kultalevyyn oikeuttavan määrän.[3]

"Ans kattoo ny" edustaa Anita Hirvosen tuotannon kaupallista huippuaikaa, hänen kolme perättäistä studioalbumiaan ylitti kultalevyrajan vuosina 1981–1983.[3] Kappaleen rakenne eroaa iskelmän peruskaavasta siten, että siinä lauletaan kertosäe - säkeistö -kertosäe - säkeistö, kun tyypillisesti säkeistö lauletaan ennen kertosäettä.

Iskelmämusiikille lajityypillisesti "Ans kattoo ny" kertoo parisuhteesta. Tässä tapauksessa laulun kertoja on juuri tavannut kiinnostavan ihmisen, ja epäröi, kannattaako suhteeseen ryhtyä. Sanoituksesta ilmenee, että kertoja tietää ihastuksestaan hieman, mutta ei omasta mielestään tarpeeksi. B-puolen "Joskus kosket sydäntäin" taasen kertoo parisuhteen jälkeisestä tilasta. Kertoja haikailee entisen rakkautensa perään, mutta on jo päässyt suhteen päättymisen aiheuttaman tuskan yli.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Anita Hirvonen – Ans Kattoo Nyt / Joskus Kosket Sydäntäin Discogs.com. Viitattu 24.7.2022. (englanniksi)
  2. Anita Hirvonen – Ans Kattoo Nyt Discogs.com. Viitattu 24.7.2022. (englanniksi)
  3. a b Anita Hirvonen Ifpi.fi. Viitattu 24.7.2022. (suomeksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]