CBS Corporation

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta CBS Records)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
CBS Corporation
CBS Corporation logo.svg
Osake NYSE: CBS, NYSE: CBSA
Toimitusjohtaja Leslie Moonves
Kotipaikka New York, Yhdysvallat
Toimiala lähetys- ja julkaisutoiminta
Kotisivu www.cbscorporation.com
Aikajanalähde?

CBS Corporation on yhdysvaltalainen pääasiassa kotimaassaan toimiva mediayhtiö, joka keskittynyt lähetys- ja julkaisutoimintaan ja ulkomainontaan. Yhtiön toimitusjohtajana on Leslie Moonves, ja hallituksen puheenjohtajana toimii Sumner Redstone.

CBS Corporation on toiminut nykyisellä nimellään 31. joulukuuta 2005 alkaen, ja osakkeiden vaihto alkoi New Yorkin pörssissä 3. tammikuuta 2006. Aikaisemmin yritys tunnettiin nimellä Viacom, ja CBS Corporation on sen laillinen jatkaja.[1] Nykyinen Viacom puolestaan muodostettiin CBS Corporationin ei-lähetys toiminnoista. Sekä CBS Corporationin että Viacomin pääosakkeenomistaja on National Amusements.lähde?

Toinen yrityksen edeltäjistä, ensimmäisenä nimeä CBS Corporation käyttänyt yritys, syntyi, kun Westinghouse Electric Corporation osti CBS-televisiokanavan vuonna 1995, myi voimalaitosliiketoimintansa Siemensille vuonna 1997 ja vaihtoi nimensä. Vuonna 1999 se myi ydinvoimaliiketoimintansa British Nuclear Fuelsille, joka edelleen käyttää tuotemerkkiä Westinghouse. CBS Corporation yhdistyi Viacomiin vuonna 2000.lähde?

Alkuperäinen Viacom-yhtiö perustettiin nimellä CBS Films, Inc. vuonna 1952, ja televisiokanava CBS myi sen vuonna 1971, jolloin yhtiö sai nimen Viacom.lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. CBS Corporation: Certain Federal Income Tax Information Regarding the Separation of Viacom Inc. (PDF) cbscorporation.com. 12.1.2006. Viitattu 5.2.2009.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:CBS Corporation
Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.