Angus MacGyver

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
MacGyver
Macgyver-445x339.jpg
Luoja(t) Lee David Zlotof
Näyttelijä(t) Richard Dean Anderson
Ensiesiintyminen 1985
Henkilötiedot
Koko nimi Angus MacGyver
Status naimaton
Ammatti agentti
Sukupuoli mies
Ikä 34-41 vuotta
Kotipaikka Minnesota
Asuinpaikka Los Angeles,  Yhdysvallat
Suhteet
Muut sukulaiset Sean "Sam" Angus Malloy (poika)
Ellen MacGyver (äiti)
James MacGyver (isä)
Harry Jackson (isoisä)
Celia Jackson (isoäiti)

Angus MacGyver on kuvitteellinen henkilö yhdysvaltalaisessa televisiosarjassa Ihmemies MacGyver. Häntä esittää kaikilla seitsemällä kaudella ja kahdessa televisioelokuvassa näyttelijä Richard Dean Anderson.

Elämä ennen sarjan tapahtumia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MacGyver syntyi 23. maaliskuuta 1951 Minnesotassa. Hän koki suuren menetyksen kymmenvuotiaana, kun hänen isänsä James ja isoäitinsä Celia kuolivat auto-onnettomuudessa. Tämän jälkeen hän asui isoisänsä Harryn kanssa. He tulivat hyvin toimeen, vaikkakin heidän suhteensa ei ollut erityisen lämmin. Tänä aikana tapahtui Macin elämän toinen suuri menetys hänen leikkiessään kavereidensa kanssa aseella. Seurauksena yksi pojista kuoli. Seitsemän vuoden kuluttua Harry lähti pois jättämättä hyvästejä. Mac valmistui high schoolista 1970 ja samana vuonna hän liittyi pomminpurkuryhmään Vietnamin sodassa. Seuraavana vuonna hänen äitinsä menehtyi aivohalvaukseen. Mac teki erilaisia töitä seuraavien vuosien aikana, muun muassa kilpa-autoilun parissa. Hän myös matkusteli ympäri maailmaa ystävänsä Jack Daltonin kanssa.

Sarjan aikana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1980 hän tapasi ensimmäistä kertaa Peter Thorntonin tämän jahdatessa mestaririkollista Murdocia. MacGyver teki erilaisia salaisia tehtäviä hallitukselle ja 1986 hän liittyi Phoenix-säätiöön Peten saatua johtajan paikan. MacGyverin yhtenä heikkoutena voidaan pitää hänen korkeanpaikankammoaan, vaikka se ei sanottavasti haitannutkaan hänen tehtäviensä suorittamista milloin missäkin.

Vuonna 1992 hän sai tietää olevansa isä ja hän jätti työnsä säätiössä viettääkseen kadotettua aikaa poikansa kanssa.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]