Angelica Schuyler Church

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Angelica Schuyler Church

Angelica Schuyler Church (os. Schuyler /ˈskaɪlər/; 20. helmikuuta 17566. maaliskuuta 1814) oli amerikkalainen seuralainen. Hän oli manner-armeijan kenraalin Philip Schuylerin vanhin tytär, Elizabeth Schuyler Hamiltonin sisar ja Alexander Hamiltonin käly.

Nuoruus[1][muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Schuyler syntyi Yhdysvaltain New Yorkin osavaltion Albanyssa 20. helmikuuta 1765. Schuyler oli vanhin neljästätoista sisaruksestaan. Schuylerin suku oli varakas, ja Schuylerin perheen on arvioitu omistaneen noin 200 orjaa vuosien aikana. Angelica tuli täysi-ikäiseksi Amerikan vallankumousta edeltävinä vaikeina aikoina ja tapasi monia merkittäviä vallankumouksellisia johtajia. Hänen isänsä arvoaseman sekä poliittisen aseman vuoksi Schuylerien talossa oli monia kokouksia ja sotaneuvotteluja.

Yksi Schuylerin talossa vuonna 1776 vieraillut henkilö oli John Barker Church, brittiläinen kauppias, joka tienasi sodan aikana toimittamalla amerikkalaisia ​​ja ranskalaisia ​​armeijoita. Heidän tapaamisensa ja sitä seuranneen seurustelun aikaan Church oli Mannerkongressin lähetystyössä tarkastaakseen armeijan huoltoasiakirjoja. Angelica karkasi naimisiin Johnin kanssa vuonna 1777. Heillä oli kahdeksan yhteistä lasta.

Elämä Euroopassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1783 Angelica ja hänen perheensä lähtivät Eurooppaan, johon he jäivät asumaan 16 vuodeksi lyhyitä Amerikan vierailuja lukuun ottamatta.

Vuodesta 1783 vuoteen 1785 Angelica ja hänen perheensä asuivat Pariisissa, kun John suoritti tehtäviään Yhdysvaltain lähettiläänä Ranskan hallituksessa. Angelica oli kiinnostunut poliitikasta, ja Pariisissa hän ystävystyi pian Benjamin Franklinin kanssa, joka oli silloin Amerikan Ranskan ministeri. Hän solmi myös kestäviä ystävyyssuhteita Franklinin seuraajan Thomas Jeffersonin ja markiisi de Lafayetten kanssa.

Lyhyen New Yorkin vierailun jälkeen vuonna 1785 perhe purjehti Englantiin ja asettui asumaan Lontooseen. Hyvin varakkaan miehen vaimona Angelica liittyi sosiaaliseen piiriin. Hän myös ystävystyi ja sponsoroi emigranttia amerikkalaista taidemaalari John Trumbullia, jonka töihin kuului joitain tunnetuimpia muotokuvia Yhdysvaltain vapaussodan aikakaudelta. Taiteilijat Richard ja Maria Cosway kuuluivat myös hänen läheisiin tuttuihinsa Euroopassa.

John toimi parlamentin jäsenenä vuosina 1790–1796. Tänä aikana Angelica vieraili kotona vuonna 1789 osallistuakseen George Washingtonin virkaanastujaisiin Yhdysvaltojen ensimmäisenä presidenttinä.

Euroopan jälkeen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Schuyler palasi Amerikkaan Lontoon elämästään vuonna 1797 ja rakensi kartanon New Yorkiin.[2] Schuyler kuoli 13. maaliskuuta 1814 vain 58-vuotiaana. Hänet haudattiin New Yorkin Trinity Church -hautausmaalle, kuten myös hänen sisarensa Eliza että lankonsa Alexander Hamilton.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]