Andy Black

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Andrew "Andy" Black
Andy Black vuoden 2008 WSOP:n pääturnauksessa.
Andy Black vuoden 2008 WSOP:n pääturnauksessa.
Henkilötiedot
Syntynyt
Belfast
Kansalaisuus  Irlanti
Pokerinpelaaja
WSOP-voitot 0
WSOP-rahasijat 9[1]
WPT-voitot 0
EPT-voitot 0
Turnausansiot (USD) 3 451 576
Päivitetty 22. tammikuuta 2008

Andrew "Andy" Black (s. 20. heinäkuuta 1965) on irlantilainen pokeriammattilainen. Hän on syntynyt Belfastissa, Pohjois-Irlannissa ja asuu nykyisin Dublinissa. Blackin lempinimi on "The Monk" ("munkki")[2].

Black pelasi korttia äitinsä kanssa nuorempana ja alkoi pelata vakavammin vuonna 1986 ollessaan opiskelemassa lakia Trinity Collegessa Dublinissa. Hän oli pitkäikäisen pokerikoulun Junior Common Roomin (The JCR) jäsen, koulusta oli aiemmin tullut pelaajia kuten Donnacha O'Dea ja Padraig Parkinson. Hän alkoi pelata myös Griffinin kasinolla Dublinissa.

Blackin pudotti vuoden 1997 World Series of Pokerin (WSOP) pääturnauksessa sen lopulta voittanut Stu Ungar. Aikoinaan liikkui huhuja, että Ungar oli onnekas ja voitti Blackin AK-käden AQ-kädellä. Black itse kertoi lokakuussa 2006 Full Tilt Pokerilla, että AK/AQ-käsitarina ei ole totta ja Ungar vain pelasi häntä paremmin.

Blackin seuraavan vuoden WSOP-matkasta tehtiin John Hurtin juontama dokumentti Million Dollar Deal. Hävittyään "miljoonan dollarin diilin" Black matkusti Englantiin ja eli luostarinomaisessa buddhalaisyhteisössä seuraavat viisi vuotta.

Black palasi pokerin pariin menestyksellisesti vuonna 2004 halliten Irlannin turnauksia ja sijoittuen viidenneksi vuoden 2005 WSOP:n pääturnauksessa. Hän johti finaalipöytää jossain vaiheessa ja hänellä oli parhaimmillaan kolmasosa kaikista pelimerkeistä. Hän kuitenkin kärsi huonosta onnesta ja vastustajien kyseenalaisista maksuista ja voitti lopulta viitossijastaan 1,75 miljoonaa dollaria.

Vuonna 2005 Black esiintyi keskusteluohjelmassa Heads Up with Richard Herring kertoen uskostaan ja pokeriurastaan.

Vuoden 2005 WSOP:n jälkeen Black on ollut rahasijoilla sekä European Poker Tourilla että World Poker Tourilla. Vuonna 2006 hän oli World Series of Poker Tournament of Champions -turnauksen finaalipöydässä johtaen selvästi. Hän kuitenkin hävisi ylipelattuaan AK-kätensä, jota vastassa oli Daniel Negreanun kuningaspari. Viides tila toi 100 000 dollaria. Alkuvuodesta 2007 Black oli Aussie Millions -tapahtuman pot limit omaha -turnauksen kakkonen ja no limit texas hold'em -pääturnauksen kolmas. European Poker Tourin vuoden 2007 Grand Finalessa Monte Carlossa Black johti pitkään turnausta, mutta jäi lopulta seitsemänneksi. Saman vuoden kesällä Black oli kahdessa WSOP-turnauksessa finaalipöydässä.

Black edustaa Full Tilt Poker -nettipokerihuonetta. Tammikuussa 2008 hänen pokeriuransa turnausansiot ylittivät 3,4 miljoonaa dollaria[3].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1.  : Andrew Black WSOP player profile World Series of Poker. Viitattu 15. lokakuuta 2007.
  2. http://www.andyblackpoker.com/ luettu 6.3.2007
  3.  : Andy Black stats The Hendon Mob. Viitattu 22. tammikuuta 2008.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]