Andra Day

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Andra Day
Henkilötiedot
Koko nimi Cassandra Monique Batie
Syntynyt30. joulukuuta 1984 (ikä 39)
Kansalaisuus Yhdysvallat
Ammatti laulaja, lauluntekijä ja näyttelijä
Näyttelijä
Palkinnot
Aiheesta muualla
www.andraday.com
IMDb

Andra Day (oik. Cassandra Monique Batie) (s. 30. joulukuuta 1984) on yhdysvaltalainen laulaja, lauluntekijä ja Oscar-ehdokkaana ollut näyttelijä.

Hänen debyyttialbuminsa, Cheers to the Fall, julkaistiin vuonna 2015, ja se saavutti Yhdysvaltain Billboard 200 -listalla 48. sijan ja Billboard 100-listalla 4. sijan. Vuoden 2016 Grammy-palkinnoissa albumi nimitettiin ehdokkaaksi parhaaksi R&B -albumiksi ja levyn menestynein sinkku "Rise Up" oli ehdolla parhaaksi R & B-esitykseksi.

Hän näytteli Billie Holidayn roolin vuonna 2021 ilmestyneessä elämänkerrallisessa elokuvassa The United States vs. Billie Holiday. Hän voitti elokuvasta Golden Globen parhaasta naispääosasta draamaelokuvassa. Elokuvan laulu oli myös ehdolla parhaaksi alkuperäiseksi kappaleeksi. Itse asiassa hänen taiteilijanimensä sai inspiraationsa Holidaylta, jonka lempinimi oli Lady Day.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Chuck Arnold: Golden Globe winner Andra Day still ‘recovering’ from Billie Holiday role New York Post. 26.2.2021. Viitattu 6.3.2021. (englanniksi)