Ammattiopisto Luovi

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ammattiopisto Luovi
Luovi logo.png
Ammattiopisto Luovin koulurakennus Oulun Myllytullissa.
Ammattiopisto Luovin koulurakennus Oulun Myllytullissa.
Sijainti Koko Suomi
Tyyppi ammattioppilaitos
Perustettu 2007[1]
Oppilaita 1 498[2]
Verkkosivut

Ammattiopisto Luovi on valtakunnallisesti toimiva ammatillisen erityisopetuksen tarjoaja ja kehittäjä ja Suomen suurin ammatillinen erityisoppilaitos. Luovissa opiskelee vuosittain 1 498 ammatillisen peruskoulutuksen ja satoja ammatillisen aikuiskoulutuksen opiskelijoita. Luovissa työskentelee 700 ammattilaista yli 20 paikkakunnallalähde?. Luovin hallinnollinen keskus on Oulussa.

Luovin koulutustarjontaan kuuluu 23 erilaista ammatillista perustutkintoa.[3] Valmentavaa koulutusta Luovissa tarjotaan sekä VALMA-koulutuksena (ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava) että TELMA-koulutuksena (työhön ja itsenäiseen elämään valmentava). Myös Luovin aikuiskoulutus on suunnattu erityisesti opinnoissaan tukea tarvitseville aikuisille.

Luovin koulutuksessa painottuvat muun muassa yksilölliset opintopolut, monipuoliset ja työelämäläheiset oppimisympäristöt, tekemällä oppiminen, elinikäiseen oppimiseen kannustaminen sekä henkilökohtainen ohjaaminen ja tukeminen. Luovin opiskelijat voivat halutessaan osallistua myös kansainväliseen toimintaan.

Ammattiopisto Luovi syntyi 1. elokuuta 2007, kun Hengitysliitto Helin (nyk. Hengitysliitto) koulutusorganisaatiot Merikosken ammatillinen koulutuskeskus, Kaprakan ammatillinen koulutuskeskus sekä Hoikan opisto yhdistyivät. Luovi laajeni vuoden 2009 alusta lähtien, kun Alavuden erityisammattikoulu yhdistyi Luoviin.[1]

Yksiköt ja toimipisteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yksiköt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toimipisteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Historia luovi.fi. Viitattu 20.9.2017.
  2. Hakijalle luovi.fi. Viitattu 20.9.2017.
  3. Ammatilliset perustutkinnot - Ammattiopisto Luovi Ammattiopisto Luovi. Viitattu 24.11.2018.
Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.