Ammattiopisto Luovi

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Ammattiopisto Luovin koulurakennus Oulun Myllytullissa.

Ammattiopisto Luovi on valtakunnallisesti toimiva ammatillisen erityisopetuksen tarjoaja ja kehittäjä ja Suomen suurin ammatillinen erityisoppilaitos. Luovissa opiskelee vuosittain 1 470 ammatillisen peruskoulutuksen ja satoja ammatillisen aikuiskoulutuksen opiskelijoita. Luovissa työskentelee 700 ammattilaista yli 20 paikkakunnallalähde?. Luovin hallinnollinen keskus on Oulussa.

Luovin koulutustarjontaan kuuluu yli 20 erilaista ammatillista perustutkintoa. Valmentavaa ja kuntouttavaa opetusta ja ohjausta Luovissa tarjotaan sekä ammatilliseen peruskoulutukseen että työhön ja itsenäiseen elämään valmentavana koulutuksena. Myös Luovin aikuiskoulutus on suunnattu erityisesti opinnoissaan tukea tarvitseville aikuisille.

Luovin koulutuksessa painottuvat muun muassa tekemällä oppiminen, elinikäiseen oppimiseen kannustaminen sekä henkilökohtainen ohjaaminen ja tukeminen. Luovin opiskelijat voivat halutessaan osallistua myös kansainväliseen toimintaan.

Ammattiopisto Luovi syntyi 1. elokuuta 2007, kun Hengitysliitto Helin (nyk. Hengitysliitto) koulutusorganisaatiot Merikosken ammatillinen koulutuskeskus, Kaprakan ammatillinen koulutuskeskus sekä Hoikan opisto yhdistyivät. Luovi laajeni vuoden 2009 alusta lähtien, kun Alavuden erityisammattikoulu yhdistyi Luoviin.lähde?

Yksiköt ja toimipisteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yksiköt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alavus, Helsinki, Liminka, Liperi , Muhos, Oulu ja Tampere

Toimipisteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Imatra, Kajaani, Kemi, Kempele, Kokkola, Kuopio, Lappeenranta, Lumijoki, Pori, Raahe, Reisjärvi, Rovaniemi, Seinäjoki, Suomussalmi, Vaasa ja Ylivieska.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.