Ammattiopisto Luovi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ammattiopisto Luovi
Luovi logo.png
Ammattiopisto Luovin koulurakennus Oulun Kasarmilla.
Ammattiopisto Luovin koulurakennus Oulun Kasarmilla.
Sijainti Koko Suomi
Tyyppi ammattioppilaitos
Perustettu 2007[1]
Rehtori Hannu Koivula
Oppilaita 1 700[2]
Verkkosivut
Oulun vanha Kasarmirakennus, jossa nykyään toimii Ammattiopisto Luovi.

Ammattiopisto Luovi on valtakunnallisesti toimiva ammatillisen erityisopetuksen tarjoaja ja kehittäjä ja Suomen suurin ammatillinen erityisoppilaitos. Luovissa opiskelee vuosittain 1 700 opiskelijaa yli 20 paikkakunnalla.[3] Luovissa työskentelee noin 700 henkilöä ja Luovin hallinnollinen keskus on Oulussa. Luovi on osa Hengitysliittoa.

Luovin koulutustarjontaan kuuluu valmentava koulutus ja ammatillinen tutkintokoulutus. Valmentavaa koulutusta tarjotaan sekä VALMA-koulutuksena (ammatilliseen koulutukseen valmentava) että TELMA-koulutuksena (työhön ja itsenäiseen elämään valmentava).Tutkintotavoitteisena koulutuksena tarjolla on laaja valikoima perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja.[4]

Luovin koulutuksessa painottuvat muun muassa yksilölliset opintopolut, monipuoliset ja työelämäläheiset oppimisympäristöt, tekemällä oppiminen, elinikäiseen oppimiseen kannustaminen sekä henkilökohtainen ohjaaminen ja tukeminen. Luovin opiskelijat voivat osallistua myös kansainväliseen toimintaan.

Toiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luoviin hakeminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luoviin valitaan opiskelijoita, jotka ovat oikeutettuja saamaan opinnoissaan ja työllistymisessään erityistä ohjausta, tukea ja neuvontaa. Tuen tarve voi johtua esimerkiksi terveydellisistä syistä, vammasta, sairaudesta, oppimisvaikeuksista tai sosiaalisista syistä. Luoviin voi hakea joko jatkuvassa haussa ympäri vuoden koulutuskalenterin kautta [5] tai erityisopetuksen yhteisessä haussa opintopolku.fi-palvelun kautta [6] maalis-huhtikuussa (haku vaativana erityisenä tukena järjestettävään ammatilliseen koulutukseen).

Asiantuntijapalvelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luovi tarjoaa koulutuspalveluiden lisäksi ammatillisen erityisopetuksen asiantuntijapalveluita muille oppilaitoksille. Sillä tarkoitetaan koulutusta ja konsultaatiota erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden kanssa toimivalle opetus- ja ohjaushenkilöstölle.

Luovin historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ammattiopisto Luovi syntyi 1. elokuuta 2007, kun Hengitysliiton koulutusorganisaatiot Merikosken ammatillinen koulutuskeskus, Kaprakan ammatillinen koulutuskeskus sekä Hoikan opisto yhdistyivät. Luovi laajeni vuoden 2009 alusta lähtien, kun Alavuden erityisammattikoulu yhdistyi Luoviin.[1]

Yksiköt ja toimipisteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yksiköt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toimipisteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Historia luovi.fi. Viitattu 20.9.2017.
  2. Hakijalle luovi.fi. Viitattu 20.9.2017.
  3. https://www.luovi.fi
  4. Ammatilliset perustutkinnot - Ammattiopisto Luovi Ammattiopisto Luovi. Viitattu 24.11.2018.
  5. koulutuskalenteri
  6. opintopolku.fi

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.