Amita Suman

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Amita Suman
Henkilötiedot
Koko nimi Amita Suman
Syntynyt19. heinäkuuta 1997 (ikä 26)
Bhedihari, Nepal
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Aktiivisena 2018–
Merkittävät roolit Varjo ja riipus
Aiheesta muualla
IMDb

Amita Suman (s. 19. heinäkuuta 1997) on nepalilainen näyttelijä. Hänen ensimmäinen suuri roolinsa oli vuonna 2019 julkaistu The Outpost -sarjan toisella kaudella toistuva rooli Nayana. Vuonna 2021 hän esitti pääroolia Netflixin alkuperäissarjassa Varjo ja riipus. Sumanin hahmo on Inej Ghafa, koulutettua tappajaa.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pian valmistumisen jälkeen Suman teki televisiodebyyttinsä pienillä rooleilla elokuvissa Casualty ja Ackley Bridge. Hän sai merkittävän vierailijaroolin Doctor Who -sarjan 11. jaksossa "Demons of the Punjab" nuorena versiona toveri Yasmin Khanin isoäidistä Umbreenista. Suman otti toistuvan Nayan roolin Medalion Rahimilta CW-sarjan The Outpost -sarjan toisella kaudella. Lokakuussa 2019 ilmoitettiin, että Suman näyttelee Inej Ghafaa Netflixin vuoden 2021 Varjo ja riipus -sarjassa, joka on tehty Leigh Bardugon fantasiakirjasarjan Varjo ja riipus ja korppien kehä-pohjalta.

Nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suman syntyi Bhediharissa, kylässä Parsan alueella Etelä-Nepalissa. Hänen äidinkielinsä oli bhojpuri. Suman kävi Saint Xavier -koulun Birgunjissa. Seitsemänvuotiaana hänen perheensä muutti Brightoniin Englantiin. Suman opiskeli Sussex Downs Collegessa (nykyisin East Sussex College Lewes) ennen kuin hän jatkoi harjoittelua Academy of Live and Recorded Artsissa, valmistuen vuonna 2018.

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Amita Suman