Amaru Entertainment

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Amaru Entertainment
Amaru Entertainment logo.jpg
Emoyhtiö Universal Music Group
Perustettu 1997
Perustajat Afeni Shakur
Jakelijat Interscope Records
Tyylilajit Rap
Kotimaa Yhdysvallat
Sijainti Atlanta, Kalifornia
Kotisivu

Amaru Entertainment on levy-yhtiö, jonka perusti Tupac Shakurin äiti Afeni Shakur vuonna 1997. Amaru Entertainmentin toimenkuvana on Tupacin ennen julkaisemattomien kappaleiden julkaisu uusilla albumeilla.[1] Yhtiöllä on myös päätösvalta kaikkiin Tupacin ennen julkaisemattomiin kappaleisiin. Tupacin kuoleman jälkeen Amaru on julkaissut uusintajulkaisuina 2Pacalypse Now-, Strictly 4 My N.I.G.G.A.Z...-, Thug Life Vol. 1- ja Me Against the World -albumit. Amaru Entertainment on julkaissut yhteensä kymmenen postuumia albumia Tupacilta sekä yhden dokumenttielokuvan Tupac: Resurrection.

Artisti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Tupac Shakur

Tupac Amaru Shakur (16. kesäkuuta 1971 New York, Yhdysvallat13. syyskuuta 1996 Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat)[2] on Yhdysvaltain parhaiten myynyt hip hop -artisti ja näyttelijä. Tupac käytti artistinimenään lyhennettä "2Pac". Myöhemmin hän käytti myös artistinimeä "Makaveli". Tupac on myynyt maailmanlaajuisesti yli 80 miljoonaa levyä ja pelkästään Yhdysvalloissa yli 50 miljoonaa albumia. Monet fanit, kriitikot ja ammattialojen sisäpiiriläiset ovat määritelleet 2Pacin kaikkien aikojen parhaimmaksi rap-artistiksi.

Julkaistut albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Christina Lee: What Happened to the Tupac Amaru Shakur Center for the Arts? Rolling Stone. 6.7.2016. Viitattu 15.9.2018. (englanniksi)
  2. Tupac Shakur | American rapper and actor Encyclopedia Britannica. Viitattu 15.9.2018. (englanniksi)