Alina Starkov

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Alina Starkov
Näyttelijä(t) Jessie Mei Li
Ensi-
esiintyminen
Varjo ja riipus jakso Valtavan kirkas valonpurkaus (1x01)
Viimeinen
esiintyminen
Varjo ja riipus jakso Ei surijoita (1x8)
Henkilötiedot
Koko nimi Alina Ortsev (o.s. Starkov)
Status elävä, (laajalti oletettu kuolleen marttyyrina)
Ammatti orpokodin johtaja
Sukupuoli nainen
Ikä 20
Kotipaikka Dva Stolbas, Ravka
Asuinpaikka Keramz, Ravka
Suhteet
Puoliso(t) Maylen Ortsev
Tutut Alexander Morozova (ex-rakastaja)
Nikolai Lantsov (ex-rakastaja)
Genya Safin (paras ystävä)
Zoya Nazyalensky

Alina Statkov on kuvitteellinen hahmo kirjasarjassa Varjo ja riipus ja siitä tehdyssä televisiosarjassa. Alina oli auringon kutsuja, yksi voimakkaimmista koskaan eläneistä Grishoista ja ainoa, joka pystyi tuhoamaan ja sysikuilun.

Alina syntyi siirtokunnassa Dva Stolbassa Shu Hanin etelärajalla. Kuten Malyen Oretsev, myös Alinan perhe kuoli todennäköisesti rajasodissa. Hän vietti suurimman osan lapsuudestaan ​​Keramzinissa ennen kuin hänet vietiin herttua Keramsovin kartanoorpokotiin.


Malyen Oretsev

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mal on Alinan lapsuudenystävä. He molemmat varttuivat orpoina herttua Keramsovin kartanolla Keramzinissa. Alina oli ihastunut Maliin, joka ei ole tietoinen ihastuksesta ​​ja flirttailee jatkuvasti muiden tyttöjen kanssa. Shadow and Bone -sarjan alussa Alina kokee heidän etääntyneen etäisyyksilleen ja kaipaa läheisyyttä, jota heillä oli lapsena. Hän pelkää, että he ajautuvat edelleen kauemmas toisistaan. Kun Alina menee Pikku palatsiin harjoittelemaan, hän alkaa päästää irti Malista omaksuakseen voimansa ja roolinsa auringonkutsujana.

Kun Alina pakenee Pikkupalatsista, he tapaavat jälleen hetken ennen kuin Darkling vangitsee heidät. Tänä lyhyenä aikana, kun he ovat yhdessä, Mal tunnustaa tunteensa häntä kohtaan ja he jakavat hellän suudelman. Myöhemmin, kun he ovat Darklingin leirillä Kribirskissä, he suutelevat uudelleen Malin vankilan baarien läpi ja pitelevät kädestä aamuun asti, jolloin Alina viedään häneltä valmistautumaan matkaansa Foldiin. Kun Varjo jättää Malin kuolleeksi, Alina ottaa vahvistimen hallintaansa ja pakenee hänen kanssaan hylkäämällä ihmiset skiffillä ja jättäen heidät suojaamattomiksi tulivuorelta. Kun Mal ja Alina saavuttavat Todellisen meren, he lähtevät laivalla matkustamaan Coftoniin.

Siege and Stormissa Mal jäljittää ja löytää meripiiskan, Alinan toisen vahvistimen. Kun Alina käyttää toista vahvistinta, hän ja Mal etääntyvät vähitellen toisistaan. Mal paheksuu Alinan voimaa ja tulee epävarmemmaksi, kun hän vahvistuu, ja haluaa hänen palaavan tytön luo, joka hän oli ennen. Hän uskoo, ettei hän välitä hänestä löydettyään kaikki kolme vahvistinta. Myöhemmin Alina löytää Malin ja Zoyan suutelevan. Mal saa tietää raivostuneesta Alinasta ja jahtaa häntä, kun tämä karkaa.

Kun Varjo soluttautuu palatsiin, Alina käyttää merzostia heikentääkseen Varjoa ja heikentää myös häntä. Juuri kun hän ja Varjo ovat tuhoutumassa, Mal vie Alinan pois peläten, että tämä olisi voinut kuolla.

Ruin and Rising -kirjassa Malin ja Alinan suhdetta koetellaan, koska Mal uskoo, että Alinan pitäisi mennä naimisiin prinssi Nikolain kanssa pelastaakseen valtakunnan ja yhdistääkseen Ravkan kansan, vaikka Alina ei ole varma, mitä haluaa tai mikä on parasta. Mal pysyy välinpitämättömänä koko kirjan ajan ja puhuu Alinalle vain vartijan tavoin, vaikka kirjan loppuun mennessä he ovat päässeet sovintoon. Hänen täytyy tappaa hänet kolmannen vahvistimen vuoksi.

Epilogissa Mal ja Alina menevät naimisiin eri nimillä ja avaavat uudelleen Keramzin-orpokodin, paikan, jossa he kasvoivat.

Alexander Morozova (VARJO)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alexander Morozova tunnetaan paremmin Ravkassa nimellä Varjo. Alina tuntee heti vetoa Varjon salaperäiseen henkeen ja kauniisiin piirteisiin. Varjo haluaa, että Alinan kefta vastaa hänen omaa mustaa viittaansa – mitä kukaan muu Grisha ei ole koskaan saanut tehdä – mutta Alina kieltäytyy ja päättää ottaa kutsujien sinisen, jotta hän ei erottuisi joukosta. Myöhemmin, kun he keskustelevat hänen kyvystään jäätyneen järven rannalla, Varjo yhtäkkiä kumartuu ja suutelee häntä ja kävelee sitten pois. Tämän tapauksen jälkeen Varjo näyttää jättävän Alinan huomiotta talvijuhlien iltaan asti, jolloin hän pukeutuu mustaan ​​keftaan, jossa on Varjon-symboli, ja he esittävät yhdessä mielenosoituksen yleisölle. Heti sen jälkeen, kun hän johtaa Alinan olohuoneeseen, jossa he jatkavat suutelemista. Heidät keskeyttää humalainen ryhmä, joka kompastelee huoneen ovea vasten. Ennen kuin Varjo lähtee tapaamaan Ivania, hän kääntyy ja kysyy, voisiko Alina tulla hänen luokseen sinä iltana, johon Alina ei vastaa.

Alina on matkalla tapaamaan Varjoa, kun Baghra pysäyttää hänet. Alina saa tietää Varjon todellisista aikomuksista manipuloida häntä ja käyttää hänen voimiaan, mikä jättää hänet epävarmaksi, olivatko hänen tunteensa häntä kohtaan aitoja. Koko sarjan aikana osoitetaan, että hänellä on syvä pakkomielteinen, omistushaluinen vetovoima häneen tämän voiman ja kuolemattomuuden vuoksi.

Myöhemmin, kun hän vangitsee Alinan ja Malin Tsibeyassa, hän kiusoittelee avoimesti ja vihjaa, mitä he tekivät Malin suututtamiseksi. Varjo kutsuu Alinan telttaan puhumaan. Sitten hän kertoo, että hän heittää Malin laivan kyljen yli, jotta epämeri nielee hänet, kun he matkustavat mereen. Alina pyytää häntä säästämään Malin henkensä sanoen, että hän noudattaa mielellään Varjon toivetta, jos hän pelastaa Malin. Varjo kertoo hänelle osoittavansa armoa Malille ja sitten suutelee häntä. Alina inhoaa sitä, mutta ei tee mitään työntääkseen häntä pois rangaistuksen pelossa. Kun hän vetäytyy pois, hän sanoo, että hän voi vierailla Malin luona hänen vankilassaan, sillä se on viimeinen kerta, kun hän näkee hänet elossa. Alina ymmärtää, että Varjo on rikkonut armolupauksensa, hän laukaisee itsensä hänelle huutaen, mutta miehensä raahaavat hänet pois ennen kuin hän ehti satuttaa häntä.

Toisessa kirjassa, kun Alina oli paennut Varjoa toisen kerran, hän alkaa salaperäisesti nähdä Varjon kaikkialla. Alina ei tiedä, ovatko visiot todellisia vai keksittyjä hänen mielessään. Erään kerran kun Varjo vierailee Alinan luona hän käyttää Malin kasvoja ja suutelee häntä hänen sängyssään tietäen, että tämä huutaisi, jos hän ilmestyisi omilla kasvoillaan. Toisena kertana Alina kysyy, miksi Varjo ei jätä häntä rauhaan, johon Varjo vastaa, että silloin hänkin olisi yksin. Kun he tapaavat toisensa kappelissa, Varjo paljastaa, että Alinan visiot olivat todellisia, ja lupaa, ettei hän koskaan kääntyisi pois Alinan luota, siitä, kuka Alina todella oli, sillä he eivät olleet samanlaisia ​​kuin kukaan muu. Sitten Alina teeskentelee hyväksyvänsä Varjon rauhantarjouksensa ja suutelee häntä, mikä häiritsee Varjoa tarpeeksi jotta Alina saa varastettua nichevo'yan heidän yhteytensä kautta ja yrittää tappaa heidät molemmat, mutta epäonnistuu.

Seuraavassa romaanissa, Tuho ja Roihu, Alina vierailee Varjon luonaan heidän henkisen siteensä kautta. Alina puhuu hänelle yrittääkseen saada tietoa. Varjo tarjoaa hänelle valtaistuimen, viereltään, huolimatta siitä, että Alina yritti tappaa hänet, ja oikoo edeleen. Varjo kertoo Alinalle, että sen oli tarkoitus olla hänen tasapainonsa ja voisi tehdä hänestä paremman miehen, johon Alina vastasi, että Varjo voisi tehdä hänestä hirviön ja että hän voisi olla vielä enemmän vallanhimoisempi kuin hän. Myöhemmin romaanissa Varjo kertoo Alinalle oikean nimensä, jota Alina pitää hauskana sen yleisyyden vuoksi. He jakavat hymyn ja Varjo vetää Alinan lähelleen ja suutelee hänen kaulaansa ja muuta kroppaa intohimoisesti mutta inhoaa sitä. mutta eivät voi sille mitään että he salaa haluvavat toisiaan. Varjo pyytää häntä päästämään itsensä, koska se ei ollut totta. Alina kiusoittelee häntä ja työntää hänet sitten pois. Varjo suuttuu ja katkaisee yhteyden.

Tuho ja Roihu -kirjan lopussa Varjo panikoi ja on järkyttynyt voimansa menetyksestä tajuten, ettei hän ollut enää hänen tasapainonsa ja hän oli todella yksin maailmassa. Alina käyttää tätä häiriötekijää puukottaakseen Varjoa, vaikka se on melkein muotoiltu armomurhaksi. Hän itkee Varjon ruumiin yllä ja tottelee hänen pyyntöään, ettei Varjoa haudattaisi, sillä hänen hautansa ihmiset voisivät häpäistä. Varjon ruumis poltetaan myöhemmin. Vaikka Alina lopulta suri Varjon kuolemaa, hän ei katunut päätöstään. Alina kuiskaa Varjon nimeä, Aleksander, kun hän palaa tulipalossa. Varjon kuolema ja Sankta Alinan "kuolema" liittyvät toisiinsa, ja tasapaino palautuu.

Nikolai Lantsov

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alinan ja Nikolain kehittyvä suhde nousee teemaksi heidän saapuessaan Courtiin. Nikolai pyytää Alinaa olemaan hänen kuningattarensa Malin edessä, mutta Alina kieltäytyy, koska hän suree Varjon pettämistä ja hän oli luottanut häneen. Heidän uskollisuutensa kehittyy nopeasti, kun Nikolai paljastaa ensin vanhemmilleen olevansa Sturmhond ja tukee sitten Alinaa ja Malia heidän kohdatessaan kuninkaan. Alina pannaan johtamaan Grishoja (toinen armeija), aivan kuten hän halusi, ja Mal asetetaan hänen henkivartijakseen. Tolya ja Tamar, Sturmhondin laivan kaksoset, muodostavat hänen muun vartionsa, ja hän ottaa haltuunsa Varjon vanhat huoneet Nikolain asettuessa hoviin.

Nikolai suutelee Alinaa yleisön edessä rauhoitellakseen yleisöä ja tehdäkseen suuren esityksen. Alina, joka ei ole vielä tyytyväinen hänen persoonallisuutensa muutoksiin, potkaisee hänet pelosta, että Mal suuttuisi ja jättäisi hänet. Alina ja Nikolai esittävät itsensä yhtenäisenä rintamana, jotka osallistuvat kokouksiin yhdessä. Vasily ehdottaa avioliittoa Alinalle aivan kuten hänen veljensä oli tehnyt. Alina kieltäytyy kaikenlaisista tuttavuuksista hänen kanssaan, ja ajan myötä hän alkaa rakastaa Nikolaita ystävällisemmin. Huolimatta hänen epäilyksistään siitä, onko Nikolai oma itsensä vai käyttääkö hän vain naamaria, jonka hän luulee Alinan haluavan nähdä, Alina viettää yhä enemmän aikaa Nikolain kanssa puhumiseen. Omalta osaltaan Nikolai näyttää olevan haavoittuvampi Alinan ympärillään kuin kenenkään muun. Lopulta hän näyttää jopa olevan halukas keskustelemaan hänen kanssaan henkilökohtaisista asioista.

Nikolai puhuu huhuista olevansa paskiainen ja myöntää Alinalle, että hän on kuullut noita huhuja koko ikänsä, eikä se ehkä ole niin välinpitämätön kuin miltä näyttää. Hän viittaa lapsuuden lempinimeensä Sobachka, joka tarkoittaa "pentua", ja sanoo, että hänen äitinsä oli kieltäytynyt kutsumasta häntä sillä, koska hänen mielestään se sai hänet kuulostamaan sekavalta. Alina, joka oli kasvanut orvoksi, ottaa häneen yhteyttä tämän takia, koska hän muistaa, että häntä itseään kutsuttiin monilla nimillä. Alina alkaa suuttua, kun hän kuulee ihmisten kyseenalaistavan Nikolain syntyperäänsä, vaikka he olisivatkin vieraita, niin että Mal kysyy kiivaasti, miksi hän on niin nopeasti aina puolustamassa Nikolaita.

Nikolai on noussut Alinan arvostukseen. Tällä hetkellä hän näyttää olevan paitsi Alinan liittolainem, myös hänen ystävänsä ja mahdollisesti hänen rakastajansa. Samaan aikaan Alinan ja Malin suhde on heikentynyt Malin kaunaan valtaansa kohtaan, kun taas Alina kärsii "näkyistä" Varjosta. Alina näyttää yleisesti ottaen olevan rennompi Nikolain seurassa. He kasvavat läheisiksi. Kun Nikolain syntymäpäivänsä lähestyy, hän melkein suutelee Alinaa ja kertoo, että hän haluaa, mutta ei halua, ennen kuin hän on varma, ettei Alina vain yritä unohtaa jotakuta toista.

Nikolai kosi Alinaa viimeisen kerran tämän voimien menettämisen jälkeen, jolloin se ei olisi enää poliittinen ottelu, vaan aito. King of Scarsissa Nikolai myöntää, että hän todella alkoi rakastamaa Alinaa ja että tämän hylkääminen satutti häntä.

Genya oli Alinan ensimmäinen ystävä Pikkupalatsissa. Hänestä tulee hyvin läheinen Alina Shadow and Bone -kirjassa, mutta lopulta Genya pettää hänet ja osoittautuu väärennökseksi, jonka Varjo käski ystävystyä Alinan kanssa saadakseen hänet tuntemaan olonsa mukavaksi (ja keräämään tietoa). Genya itse asiassa piti hänen ystävästään ja ikävöi Alinaa, kun tämä pakeni. Alina ikävöi häntä myös. Siege and Stormissa, kun Alina pakeni Varjoa, Genialla oli mahdollisuus ampua Alinaa ja estää häntä ja Sturmhondia pakenemasta, mutta hän ei tehnyt sitä ja Varjo rankaisi hänet myöhemmin tästä syystä. Seuraavan kerran kun hän ilmestyy, hän on arpien peitossa ja hän menetti silmänsä. Varjo antaa Genyan toiselle armeijalle osoittaakseen, ettei hänellä ollut armoa. Genya auttaa sitten Alinaa ja heistä tulee taas läheisiä ystäviä. Ruin and Risingin lopussa Alina teki hänestä yhden toisen armeijan uusista johtajista.

Zoya Nazyalensky

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alina ja Zoya saavat kivisen alun. Shadow and Bone -sarjassa he eivät pitäneet toisesta, ja Zoya ilmaisi kateutta Varjon suosiosta Alinaa kohtaan, ja Alina vaihtoehtoisesti ilmaisi kateutta siitä tosiasiasta, että Mal ja Zoya näyttivät olevan kiinnostuneita toisistaan. Alina pitää Zoyaa ylimielisenä ja turhamaisena ihmisenä, ja Zoya näkee hänet hyödyttömänä ja voimattomana. He kuitenkin enimmäkseen jättivät syrjään aiemman kiistansa liittyäkseen yhteisen vihollisen taakse Ruin and Risingissa ja lähentyivät sen seurauksena. Ruin and Rising -kirjab epilogissa esitetään, että Zoya vierailee Alinan luona ja tuo hänelle lahjoja Pikkupalatsista, jopa keftan. Myöhemmissä kirjoissa Zoya osoittaa olevansa kiintynyt Alinaan ja jopa melkein kyynelehtii halatessaan häntä Rule of Wolves -kirjassa.